Huizenga koos voor sprong in het diepe: "Niet superveel te verliezen"

Hanna Huizenga in actie namens Fortuna Sittard
Hanna Huizenga in actie namens Fortuna Sittard Foto: © BSR Agency

Hanna Huizenga maakte anderhalf seizoen geleden een grote stap. De toen 17-jarige aanvalster verhuisde maar liefst 340 kilometer: van SC Heerenveen naar Fortuna Sittard.

"Voor elke andere club dan Zwolle of Heerenveen had ik moeten verhuizen. Het is anders niet te doen qua afstand", zegt de inmiddels 18-jarige Huizenga op de website van de Azerion Vrouwen Eredivisie. Haar stap naar Fortuna was een sprong in het diepe. "Natuurlijk heb ik vooraf goed overleg gehad met mijn ouders."

"We wilden ervoor zorgen dat ik in een veilige omgeving kwam. Aan de andere kant dacht ik ook meteen: ik ben nog jong en heb niet superveel te verliezen. Ik was de eerste die tekende bij Fortuna", geeft de jeugdinternational van Oranje aan. In Sittard was het gevoel direct goed: "Iedereen dacht met me mee. Ik kon naar huis bellen of naar huis gaan wanneer ik wilde. Toch was het begin best lastig. Ik heb wel heimwee gehad."

"Nog steeds vind ik het af en toe lastig om weer naar Sittard te gaan. Vooral als ik langer thuis ben geweest. Ik waardeer het meer dan vroeger", is Huizenga eerlijk. "Dat zit ‘m in de kleine dingen, zoals het kopje thee dat m’n moeder voor me inschenkt of het geklier met m’n broer tijdens het tandenpoetsen in de badkamer. Aan de andere kant: mijn slaapkamer bij mijn ouders voelt nu minder als mijn kamer. Grappig. Mijn leven is nu wel echt in Sittard."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
28/09
Utrecht W
14:00
Excelsior Rotterdam W
za
28/09
Feyenoord V
14:00
AZ W
za
28/09
SC Heerenveen V
16:30
ADO Den Haag V
zo
29/09
Ajax V
12:15
PEC Zwolle V
zo
29/09
PSV V
12:15
Telstar W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 ADO Den Haag V 0 0 0
2 Ajax V 0 0 0
3 AZ W 0 0 0
4 Excelsior Rotterdam W 0 0 0
5 FC Twente V 0 0 0
6 Feyenoord V 0 0 0
7 Fortuna Sittard W 0 0 0
Bekijk de hele stand