Huizenga: "Als ik mag dromen, dan lijkt Barcelona me fantastisch"

Hanna Huizenga bij Oranje O19
Hanna Huizenga bij Oranje O19 Foto: © Pro Shots

Hanna Huizenga koos in de zomer van 2022 voor Fortuna Sittard. Door haar verhuizing naar Limburg is ze veranderd als persoon. De 18-jarige Huizenga kroop meer uit haar schulp.

"Door mijn verhuizing moest ik uit mijn comfortzone stappen. En het is waar wat ze daarover zeggen: daarbuiten gebeuren de leukste dingen. Ik heb mezelf dan ook wel verrast", zo geeft de jonge aanvalster aan op de website van de Azerion Vrouwen Eredivisie.

Huizenga gaat verder: "Ik ben socialer dan ik dacht. En ik kan meer aan. Ook ben ik losser geworden. Die veranderingen hebben ook effect op mijn voetbalspel. Vroeger was ik best een denker, binnen en buiten het veld."

"Dat is soms fijn, op tactisch vlak, maar je kunt er ook in vastlopen. Tegenwoordig laat ik dingen meer op me afkomen: niet denken en gewoon doen", aldus de jeugdinternational van Oranje, die een buitenlands avontuur in de toekomst niet uitsluit.

In het verleden was dat anders. "Maar denk nou niet dat ik niets meer spannend vind", lacht Huizenga. "Het is meer dat ik weet wat me te wachten staat. Als ik mag dromen, dan lijkt Barcelona me fantastisch. Dat is mijn lievelingsclub. Voor nu wil ik me vooral focussen op Fortuna. We willen zo hoog mogelijk op de ranglijst eindigen. En ik hoop een plekje te bemachtigen bij Onder 20, voor het WK", droomt ze.

Lees meer:
0 reacties