Welkom op onze nieuwe website!

Huiswerk' Driessen klopt niet: ''Spitse is de aanvoerster''

Driessentgop 5fc61e667e76e
Driessentgop 5fc61e667e76e Foto: © Orange Pictures

De OranjeLeeuwinnen beginnen woensdag aan de Olympische Spelen. Zambia is de eerste tegenstander op het toernooi in Tokio.

Valentijn Driessen, chef voetbal bij De Telegraaf, gaat niet kijken, zo vertelt hij. "Ik weet één ding en dat is eigenlijk het allerbelangrijkste: ze staan 104e op de wereldranglijst. Nederland staat derde. Ze openen op woensdag. Drie punten zijn binnen", zegt Driessen stellig.

"Dit zegt natuurlijk ook weer alles over dat toernooi. Het is een olympisch toernooi. Dan zeggen ze van 'deelnemen is blijkbaar toch belangrijker dan winnen'. Want de nummer twee van de wereld, Duitsland, is er niet. En Zambia, de 104 van de wereld... Met alle respect, maar waar gaan we naar zitten kijken? Ik ga gewoon niet kijken, daar heb ik geen trek in", is Driessen duidelijk.

Hij geeft vervolgens aan dat hij 'zijn huiswerk heeft gedaan'. "Brazilië staat zevende, China staat veertiende", zegt de journalist. "Het enige probleem is: je moet geen tweede worden. Dan kan je Amerika treffen in de tweede ronde." Dat scenario komt echter niet uit: als Oranje als tweede eindigt in de groep, ontmoet de ploeg de nummer twee van groep E, terwijl de Verenigde Staten in groep G zitten.

"Voor de rest stelt die eerste ronde weinig tot niks voor. Eigenlijk stelt het hele toernooi niks voor, misschien in de slotfase, dan krijg je Japan en Amerika. Dan wordt het misschien wel wat. Maar vooralsnog is het niet iets om naar uit te kijken", gaat Driessen verder.

De journalist gaat ook nog in op het uitvallen van Sherida Spitse. "Dat gaat zich voornamelijk voelen tegen Zambia. Dan ga je ze missen, de balans op het middenveld", is hij sarcastisch. "Ze heeft wel een hele goede vrije trap voor het vrouwenvoetbal. Het is een belangrijke speelster, het is de aanvoerster en een grote persoonlijkheid binnen het team", besluit Driessen.

Ook daar blijkt het 'huiswerk' van Driessen niet te kloppen: Sari van Veenendaal is captain van de OranjeLeeuwinnen, Spitse heeft de band om haar arm bij afwezigheid van de doelvrouw.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 17 okt. 2021, 12:15
Eredivisie Women
Feyenoord W -
-
PSV W -
zo 17 okt. 2021, 12:15
Eredivisie Women
ADO Den Haag W -
-
FC Twente W -
vr 29 okt. 2021, 19:30
Eredivisie Women
FC Twente W -
-
SC Heerenveen W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Eredivisie Women
PSV W -
-
VV Alkmaar W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Eredivisie Women
PEC Zwolle W -
-
Ajax W -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PEC Zwolle W 7 5 13
2 Ajax W 6 8 10
3 PSV W 5 6 10
4 FC Twente W 5 11 9
5 Feyenoord W 5 3 8
Bekijk de hele stand