"Hopelijk gaat Liefting naar het WK en kan ze daar weer Femke zijn"

Femke Liefting loopt het veld op bij Ajax - AZ
Femke Liefting loopt het veld op bij Ajax - AZ Foto: © BSR Agency

De schrik zat er goed in afgelopen zaterdag, toen Femke Liefting en Chasity Grant hard met elkaar in botsing kwamen. De doelvrouw van AZ moest met een ambulance naar het ziekenhuis, maar mocht vrij snel daarna alweer naar huis.

Het moment heeft indruk gemaakt bij AZ, zo merkt ook trainer Wouter de Vogel. "Het is een klap geweest voor de meiden. Iedereen gaat daar anders mee om. We hebben een groepsgesprek gehad op de club, we hebben de mogelijkheid om met mensen te praten op de club", vertelt hij voor de camera's van ESPN.

"Ik heb de meiden alleen verteld dat ik super trots op ze ben, dat ze super goed gehandeld hebben, dat ze er staan als een team. Dat is de grootste winst van ons dit seizoen", is De Vogel trots. "Of het een ding geworden is? Het heeft natuurlijk wel impact. Helemaal wat er natuurlijk eerder dit seizoen met Mark (toenmalig trainer De Vries werd voorafgaand aan een duel onwel, red.) is gebeurd."

"Het zijn ook nog jonge meiden. Ik kan me voorstellen dat dat zeker iets is wat je moet verwerken als persoon. Ieder doet dat op een eigen manier. Wij geven daar ruimte voor", zo geeft De Vogel aan. Hij bracht ook nog positief nieuws over Liefting: "Femke is al een keer op de club geweest. Ze heeft met de dokter gezeten. Voor de meiden en voor ons als staf was het super goed om te zien dat ze redelijk oké is."

"We gaan ervan uit dat ze terug zal komen als de 'oude' Femke Liefting. We hebben het met het Nederlands team een WK te spelen deze zomer, hopelijk gaat ze daarheen en kan ze daar gewoon weer Femke zijn zoals ze is", aldus de coach van de Alkmaarders.

Lees meer:
0 reacties