"Hoop echt dat we van Henry dit seizoen meer kunnen gaan zien"

Liza van der Most (FC Utrecht) en Ziva Henry (Feyenoord)
Liza van der Most (FC Utrecht) en Ziva Henry (Feyenoord) Foto: © Pro Shots

Ziva Henry tekende deze zomer een contract bij Feyenoord. De jeugdinternational van Oranje, die overkwam van Ajax, kan volgens Claudia van den Heiligenberg wat toevoegen aan het spel van de Rotterdammers.

"Ik ben heel erg benieuwd. Het is een talentvolle speelster. Ze heeft een goede dribbel, een goede techniek. Ze is snel. Dus ik ben vooral heel erg benieuwd hoe ze zich gaat ontwikkelen in dit team", zegt de voormalig OranjeLeeuwin bij ESPN. Henry heeft haar keuze voor Feyenoord ook bewust gemaakt, zo weet Van den Heiligenberg.

"Ze wil meer speelminuten, wil echt ontwikkelen. Ik hoop echt dat we van haar dit seizoen meer en meer kunnen gaan zien. Wat je van haar mag verwachten? Je kan natuurlijk niet gelijk van haar verwachten als wat je van een ervaren speelster mag verwachten", tempert Van den Heiligenberg de verwachtingen.

De analist gaat verder: "Maar ik denk wel dat zij veel creativiteit gaat brengen, veel voetballend vermogen. Ik denk dat dat voor een Feyenoord waar ook veel speelsters in lopen die wat hard kunnen werken, zoals een Bennink en De Graaf. Zij hebben ook techniek, maar dat zijn harde werkers. Dan krijg je daar een beetje een balans in", besluit ze.

Lees meer:
0 reacties