"Hoop dat het publiek Lieke het afscheid geeft dat ze verdient"

Dominique Janssen, Jackie Groenen, Lieke Martens, Daniëlle van de Donk en Vivianne Miedema
Dominique Janssen, Jackie Groenen, Lieke Martens, Daniëlle van de Donk en Vivianne Miedema Foto: © Orange Pictures

Met het naderende afscheid van Lieke Martens verdwijnt een wederom een Europees kampioen bij Oranje. Ook Vivianne Miedema ziet dat er steeds meer meiden afvallen.

"Van de generatie waarmee we in 2017 Europees kampioen werden, zijn niet veel meiden meer over in Oranje. Eigenlijk alleen Sherida Spitse, Daniëlle van den Donk, Jackie Groenen en ik nog. Misschien is dat wel goed ook", schrijft de spits in haar column voor het Algemeen Dagblad. "Het kan bevrijdend werken voor een nieuwe generatie. We hebben echt veel talent en we kunnen weer terug naar waar we ooit waren."

Miedema omschrijft Martens als 'zachter en gemoedelijker'. "Toch lijken we ook weer wél op elkaar. We weten namelijk allebei dat er meer is dan voetbal. Daarom heb ik ook respect voor haar keuze om na al die intense jaren te stoppen bij het Nederlands elftal. Niet volgend jaar na het EK in Zwitserland, maar nu al. Het is tijd voor andere dingen in het leven."

Zelf nam de Hoogeveense eerder deze maand afscheid van Arsenal. "Dat was mooi en emotioneel. Ik hoop dat het Nederlandse publiek Lieke vrijdag in de wedstrijd tegen Finland het afscheid geeft dat ze verdient."

Lees meer:
0 reacties