Hoogsteder weet: "Dit soort tegenstanders ga je vaker krijgen"

Stefan Hoogsteder
Stefan Hoogsteder Foto: © Pro Shots

Jong OranjeLeeuwinnen heeft donderdag met 1-1 gelijkgespeel tegen Noorwegen. Stefan Hoogsteder zag dat zijn ploeg het moeilijk had.

"Bij balverlies stond Noorwegen in no time weer massaal achter de bal. Het vergde van ons veel energie, creativiteit, vaardigheid en de juiste afstemming om daar doorheen te voetballen", zegt Hoogsteder op de website van OnsOranje. "Tegen een tegenstander die natuurlijk loert op de omschakeling."

Hij geeft Noorwegen dan ook de credits: "Want dit was een serieus niveau en ze voerden hun strijdplan goed uit. Desondanks vind ik dat we hier hadden moeten winnen. We kunnen beter en we moeten beter. We leggen de lat nu eenmaal erg hoog."

Hoogsteder spreekt van een waardevolle wedstrijd tegen de Noren. "Dit soort tegenstanders ga je vaker krijgen. Vandaag (donderdag, red.) waren we met ons positiespel onvoldoende in staat om daar meer uit te halen. We kunnen beter", aldus de coach, die het maandag met zijn ploeg opneemt tegen Italië.

"Waarschijnlijk zullen zij niet zo gegroepeerd spelen als Noorwegen. Ik verwacht een ploeg die meer de aanval zoekt, dus het wordt per definitie een andere wedstrijd", besluit Hoogsteder.

Lees meer:
0 reacties