Hoogsteder neemt afscheid van Jong Oranje: "Mooie persoonlijkheden"

Stefan Hoogsteder
Stefan Hoogsteder Foto: © Pro Shots

Stefan Hoogsteder heeft maandag met een zege afscheid genomen als bondscoach van Jong Oranje. Zijn ploeg won in Katwijk met 3-1 van België.

Jong Oranje kwam na 24 minuten op achterstand en speelde bijna een halfuur met tien speelsters, maar won uiteindelijk dankzij goals van Ella Peddemors, Liz Rijsbergen en Fenna Kalma. België maakte het de jonge Leeuwinnen lastig met een 5-3-2-opstelling. "Daar waren we op voorbereid", zegt Hoogsteder op de website van OnsOranje.

"Maar als de ruimtes zo beperkt zijn, moet de afstemming heel goed zijn. Dat ontbrak en we bespeelden ook regelmatig de verkeerde ruimtes. We hebben wel een een hoog tempo gehanteerd met een enorme intensiteit en daarvoor zijn we in de tweede helft beloond", analyseert hij.

Door de rode kaart voor Chanté-Mary Dompig werd Oranje volgens Hoogsteder 'gered'. "België verliet de verdedigende stelling waardoor de ruimtes een stuk groter werden. En dat kun je wel aan dit team overlaten." Door treffers van Rijsbergen en Kalma eindigde het duel in 3-1.

Dat deden de Leeuwinnen zonder Gwyneth Hendriks, Nina Nijstad, Daniëlle de Jong en Chasity Grant, afgelopen jaren bekende gezichten in de selectie van Hoogsteder. Zij waren de laatste wedstrijd van hun coach echter niet vergeten: het viertal stuurde Hoogsteder een berichtje. "Ik heb geantwoord dat ze door hier niet te zijn mij een prachtig afscheidscadeau hebben gegeven", aldus Hoogsteder.

Hij kijkt met trots en plezier terug op zijn vier jaar als coach van de jonge Leeuwinnen. "Niet alleen omdat je spelers kan helpen om betere voetballers te worden en ziet doorgroeien naar het A-team. Maar vooral om te zien hoe ze binnenkomen vanaf Onder 19 en zich vervolgens ontwikkelen tot mooie persoonlijkheden. Dat waren ook mijn laatste woorden voor de spelers: 'Jullie komen eraan.'", sluit hij af.

Hoogsteder kreeg na de wedstrijd een schilderij van zichzelf in de vorm van een cartoon en een shirt met rugnummer 31, het aantal wedstrijden dat hij langs de lijn stond bij Jong Oranje. Na dit seizoen neemt Olivier Amelink zijn taken over.

Lees meer:
0 reacties