Hoogsteder merkt: "Van een niveau dat veel spelers niet gewend zijn"

Stefan Hoogsteder
Stefan Hoogsteder Foto: © Pro Shots

Jong Oranje heeft het trainingskamp in Spanje afgesloten met een gelijkspel tegen Engeland. Na de zege op Denemarken van afgelopen donderdag volgde maandag een 1-1 gelijkspel tegen de Lionesses.

Jong Oranje begon sterk, maar zag daarna Engeland de macht grijpen. Via Hannah Silcock kwamen de Lionesses op voorsprong. Ook in de tweede helft waren de leeftijdsgenoten van Engeland de betere partij. Oranje kwam maar moeizaam tot kansen. "We leggen veel risico in ons positiespel en daarin werden we wat slordiger", was de analyse van coach Stefan Hoogsteder bij OnsOranje. "En het tempo waarmee Engeland dan omschakelt, dat is echt serieus en ook van een niveau dat veel spelers bij hun club niet gewend zijn."

"Het lukte ons niet goed om onder hun hoge druk uit te voetballen", vervolgt Hoogsteder. "En de straffe tegenwind maakte het moeilijk om de diepte te zoeken." Dat is echter geen excuus: "We moeten vooral beter worden om het spel sneller te verplaatsen. We blijven te lang aan een kant voetballen en dan zal een goede tegenstander je langzaam maar zeker insluiten."

Daniëlle de Jong hield de jonge Leeuwinnen lange tijd op de been. In de slotfase dacht Engeland de zege over de streep te kunnen trekken, maar niets bleek minder waar. Coach Stefan Hoogsteder bracht Lobke Loonen als extra spits en zij was gelijk van waarde. De ADO-spits, die debuteerde in Jong Oranje, kopte een voorzet door naar Fenna Kalma, die de 1-1 maakte.

De boodschap die Hoogsteder meegaf aan zijn speelsters is duidelijk: "Maak hier voor jezelf een duurzame wedstrijd van want nu wordt blootgelegd waarmee je je kunt onderscheiden en op welke punten je jezelf nog kunt ontwikkelen", zegt hij. "Ik heb al eerder gezegd dat dit een bijzondere groep is en dat merk je als we over een aantal weken weer bij elkaar komen. De spelers vertellen dan altijd hoe ze hier bij de club mee aan de slag zijn gegaan", aldus de coach.

Lees meer:
0 reacties