Hoogsteder krijgt nieuwe functie: "Proberen hen daarin te begeleiden"

Stefan Hoogsteder
Stefan Hoogsteder Foto: © Pro Shots

Stefan Hoogsteder zwaaide vorige maand af als bondscoach van Jong Oranje. Per 1 juli begint hij aan zijn nieuwe club: manager top meiden- en vrouwenvoetbal binnen de KNVB.

Vanuit die rol zal Hoogsteder zich onder meer richten op de doorontwikkeling van de top van het meiden- en vrouwenvoetbal in Nederland. Bedoeling is onder meer dat hij clubs uit de Azerion Vrouwen Eredivisie en de Eerste Divisie gaat bijstaan met voetbaltechnische vraagstukken en ploegen nog meer met elkaar gaat verbinden.

"Clubs kunnen bijvoorbeeld bij de KNVB aankloppen met vragen over hoe ze hun topsportprogramma of hun jeugdopleiding zo optimaal mogelijk kunnen inrichten", vertelt Hoogsteder op de website van de Azerion Vrouwen Eredivisie. "Vanuit mijn nieuwe functie zal ik proberen hen daarin zo goed mogelijk te begeleiden."

"Maar ik zeg niet dat ik alle wijsheid in pacht heb. In eerste instantie is het goed om te kijken of we van elkaar kunnen leren", zegt Hoogsteder. "Ongetwijfeld zijn er ook buitenlandse clubs of coaches die een bijzondere aanpak hebben waarvan wij in Nederland iets kunnen leren. Ik zal bijvoorbeeld proberen te regelen dat we daarmee in contact komen."

"Of dat die personen naar Nederland toekomen om hier een presentatie te geven. Zolang we onze kennis en expertise maar onderling met elkaar kunnen delen", klinkt het.

Lees meer:
0 reacties