Hoogsteder blij met aanstelling opvolger: "Dat sluit perfect aan"

Stefan Hoogsteder
Stefan Hoogsteder Foto: © Pro Shots

De KNVB heeft de opvolger van Stefan Hoogsteder gepresenteerd. Olivier Amelink gaat na dit seizoen aan de slag als coach van de Jong OranjeLeeuwinnen. Hoogsteder is blij met zijn opvolger.

"De kwaliteiten van Olivier als coach sluiten perfect aan bij onze ideeën. Hiermee vormt hij een goede combinatie met de vrouwelijke coaches van de nationale jeugdteams", geeft Hoogsteder aan via de kanalen van OnsOranje. "Bij PEC Zwolle maakt hij veel indruk met zijn manier van spelen."

De huidige coach van Jong Oranje gaat verder: "Hij heeft een jong en getalenteerd team dat aanvallend speelt, met veel lef en een hoge intensiteit. Het is een speelwijze die past bij onze nationale teams", aldus Hoogsteder. "Bovendien is hij een harde werker en een vakman die zijn enorme kennis op de juiste manier op een groep weet over te dragen. Ik kijk ernaar uit om met hem samen te werken."

Hoogsteder was sinds 2019 bondscoach van de Jong OranjeLeeuwinnen. In juli van dit jaar zal hij aan de slag gaan als manager top meiden- en vrouwenvoetbal bij de KNVB. Naast de verantwoordelijkheid over de nationale jeugdteams bij de meiden- en vrouwenlijn gaat hij zich ook bezighouden met de competitieontwikkeling en clubondersteuning binnen het top meiden- en vrouwenvoetbal.

Lees meer:
0 reacties