Hoogendijk wilde eerder stoppen: ''Zolang roofbouw gepleegd''

Anouk Hoogendijk zette in de zomer van 2017 een punt achter haar carrière. In Helden verklapt de oud-voetbalster dat ze eigenlijk al een jaar eerder wilde stoppen.

"Ik was achter elkaar geblesseerd, had zolang roofbouw op mijn lichaam gepleegd. Maar mensen bij Ajax, Pieter (haar vriend, red.) en mijn familie zeiden: 'Je hebt zo'n mooie carrière gehad en dan stop je op deze manier?'", vertelt Hoogendijk. Uiteindelijk plakte ze er dus nog een jaar aan vast.

"Maar ik besloot ook om dat jaar te gebruiken om erachter te komen wat ik na het voetbal wilde doen. Ik wilde niet in een zwart gat terechtkomen. Dat jaar wonnen we de beker en werden we kampioen. Een perfect moment om te stoppen", blikt de voormalig international terug.

Op 18 oktober 2020 beviel Hoogendijk van haar eerste kindje: zoontje Sonny. Tijdens haar actieve carrière wilde Hoogendijk niet zwanger worden, vertelt ze. "In het voetbal is het niet gangbaar. Nog steeds zijn er geen voorbeelden van vrouwen die na hun bevalling terugkeerden bij het Nederlands elftal. Je moet ook geluk hebben met je bevalling en je herstel. Bij mij had het sowieso niet gekund", aldus Hoogendijk, die een zware bevalling kende.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand