Hoogendijk vol spanning: ''Dan kan Nederland zeker ver komen''

Hoogendijk 60c46409c540e
Hoogendijk 60c46409c540e Foto: © Pro Shots

De OranjeLeeuwinnen maken woensdag hun debuut op de Olympische Spelen. Oud-international Anouk Hoogendijk kijkt uit naar het toernooi.

Zambia is woensdagmiddag (Nederlandse tijd, red.) de eerste tegenstander van de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman. "Op voorhand is Zambia de makkelijkste tegenstander. Toch kunnen zij wel verrassend voor de dag komen. Dat zag je ook op het WK 2019, tegen een tegenstander als Kameroen. Afrikaanse landen kleunen de duels in", weet Hoogendijk.

De voormalig voetbalster denkt dat de Verenigde Staten nog 'een maatje' te groot zijn voor Oranje. "Dat bleek ook in de laatste oefenwedstrijd. Mits in goede vorm, kan Nederland zeker ver komen", voorspelt Hoogendijk in het Algemeen Dagblad. "Hopelijk groeit Oranje in het toernooi. Groot-Brittannië zou weleens kunnen gaan verrassen."

Woensdag zit de oud-Leeuwin vol spanning voor de televisie: "Je weet hoe het voelt voor die meiden, op zo’n wedstrijddag. De Spelen zijn natuurlijk speciaal. Ik ga sowieso veel sporten volgen. Niet alleen het voetbal, maar zeker ook atletiek, turnen en zwemmen. Mooie weken. Ik heb er zin in", besluit ze.

Lees meer:
0 reacties