Hoogendijk vol lof: "Zij was de verwezenlijking van de droom"

Anouk Hoogendijk
Anouk Hoogendijk Foto: © BSR Agency

Lieke Martens speelt dinsdagavond haar laatste interland voor de OranjeLeeuwinnen. Afgelopen vrijdag kwam de 31-jarige aanvalster voor het laatst op Nederlandse bodem in actie als international. Haar afscheid raakte ook Anouk Hoogendijk.

"Ik ken dat koppie van haar wel. Dat voel ik wel, ja. Of ik verrast was dat ze gaat stoppen? Nee, absoluut niet. Ze had het al even uitgesteld", vertelt de voormalig voetbalster in De Oranjezomer. "Ik weet ook dat ze er jarenlang alles voor heeft gegeven en alles voor gedaan heeft. Maar dat het ook niet alleen maar geluk was."

Hoogendijk vervolgt: "Ze had ook wel moeite met in het buitenland spelen en haar familie en vrienden missen. Het heeft ook een keerzijde. Het is ook een keer klaar. Zeker voor een aanvalster, dan is het niet heel raar dat je op je 31e stopt", aldus de oud-international. Hoogendijk weet hoe belangrijk Martens is geweest voor het Nederlandse vrouwenvoetbal. "Zij is écht belangrijk geweest. Zij is een hele mooie speelster, om te zien, maar zeker ook op het veld. Ze is heel elegant, een geweldige techniek. Ze heeft gepiekt op de juiste momenten. Weinig geblesseerd."

"Je hebt soms van die speelsters die gewoon mooi zijn om naar te kijken. Ze scoort vaak zoals op de manier waarop Robben scoorde, naar binnen trekken en dan in de verre hoek scoren. Op het EK in 2017 werd zij de beste speelster, beste speelster van Europa, van de wereld. Toen had ze zichzelf al helemaal op de kaart gezet en het vrouwenvoetbal ook", oordeelt Hoogendijk. "Zij zorgde ervoor dat we net dat laatste stukje verdienden wat we nodig hadden, dat alle meisjes en ook jongens posters boven hun bed hingen. Zij was de verwezenlijking van de droom", besluit zij.

Lees meer:
0 reacties