Hoogendijk open over zware periode: "Had 2,5 liter bloed verloren"

Anouk Hoogendijk is inmiddels trotse moeder van twee kindjes. Naar eigen zeggen is de oud-voetbalster echter 'niet gemaakt om kinderen te baren'.

"Dat is niet mijn specialiteit", lacht Hoogendijk in gesprek met Andy van der Meijde bij Bij Andy in de auto! "De eerste bevalling duurde heel lang. Echt twee dagen. Vrijdag braken m'n vliezen en zondag werd 'ie geboren. Daarna moest ik nog een week in het ziekenhuis blijven en heel lang herstellen. Dat was niet top."

Daarna kreeg de voormalig international twee miskramen. "Eentje wat later, eentje wat eerder. En daarna werd ik weer zwanger. Afgelopen jaren was ik veel zwanger", zegt Hoogendijk. "Je weet dat het kan gebeuren, dat de kans erin zit dat je een miskraam krijgt. Je houdt er toch niet helemaal rekening mee dat het bij jezelf kan gebeuren", is ze eerlijk.

Hoogendijk gaat verder: "De eerste hoorden we bij de eerste echo. Bij de tweede hoorden we bij de NIPT (de niet-invasieve prenatale test, red.) dat het niet gezond was. Dat was eigenlijk lastiger, dan kom je in zo'n heel traject. Dan moet je een soort bevalling ondergaan. Omdat het nog niet volgroeid is, komt het er ook niet makkelijk uit."

"Ik moest geopereerd worden, omdat de placenta niet meekwam. Ik had tweeënhalve liter bloed verloren. Het was wel heftig, ja. Ik had ook niet verwacht dat het herstel van zo'n klein kind nog groter was dan van een voldragen kind. Ik moest zes weken op bed liggen, om eerst dat bloed weer aan te vullen. Dat het niet gelukt is, is één. Mentaal moet je daar een beetje mee omgaan, maar dat je lichamelijk ook weer zo'n klap hebt, dat vond ik wel pittig", is Hoogendijk open.

In november 2022 beviel de voormalig voetbalster van haar tweede zoontje. "Nu is het ook wel klaar, hoor. Dit was weer heel spannend. Ik had weer een bloeding in mijn baarmoeder in de eerste twintig weken. We hebben er niet echt van kunnen genieten. Ik geniet nu dat het gelukt is, maar als het niet gelukt was, dan dachten we ook van 'één is ook mooi'", aldus Hoogendijk.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
20/04
Ajax V
14:00
AZ W
za
20/04
PEC Zwolle V
14:00
Telstar W
za
20/04
PSV V
16:30
SC Heerenveen V
zo
21/04
ADO Den Haag V
12:15
Feyenoord V
zo
21/04
Excelsior Rotterdam W
12:15
Fortuna Sittard W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 19 35 52
2 Ajax V 19 36 45
3 PSV V 19 22 35
4 Fortuna Sittard W 19 20 31
5 ADO Den Haag V 19 8 26
6 Utrecht W 19 -10 26
7 PEC Zwolle V 19 -3 25
Bekijk de hele stand