Hoogendijk: ''Dat is ook de vraag: wie durft Sarina op te volgen?''

De OranjeLeeuwinnen gaan na de Olympische Spelen in Tokio zonder bondscoach Sarina Wiegman. Een groot gemis, aangezien de coach veel succes boekte met Oranje.

"Ze is heel duidelijk, soms best hard. Ik heb haar ook nog eventjes meegemaakt als coach. Het is niet altijd leuk om te horen, maar je weet precies waar je staat", zegt Anouk Hoogendijk over Wiegman in het programma Shownieuws. Wiegman speelde zelf 104 interlands.

"Dus ze weet waar ze het over heeft. Ze kent de wereld. Sinds zij erbij is zijn ze Europees kampioen geworden, tweede van de wereld", vervolgt de oud-international. "Dat is ook een beetje de vraag: wie durft haar op te volgen? Je kan het eigenlijk niet beter doen."

"Eigenlijk alleen maar slechter. Zij heeft het zo geweldig gedaan. Het klikt gewoon goed met de groep", aldus Hoogendijk, die zelfs geen ambities heeft als coach: "Ik hoef zelf die diploma's niet te halen. Die wil ik ook niet halen. Ik heb heel mijn leven op het veld gestaan en dat vond ik geweldig. Maar ik ben ook heel blij dat ik nu iets anders kan doen", besluit ze.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand