Hoekstra in documentaire: "Dat geeft je een bepaalde reputatie"

Ajax-talent Isabelle Hoekstra staat centraal in de nieuwste documentaire van NextGen Amsterdam. In de docu vertelt ze onder meer over haar twee zware blessures.

Ook gaat Hoekstra bijvoorbeeld in op haar jeugd bij Quick Boys en Rijnsburgse Boys en op haar winnende treffer tegen Excelsior. "Af en toe denk ik nog steeds: wow, wat gaaf, dat heb ik gewoon gedaan", zegt ze daarover.

De coronapandemie viel haar zwaar, zo geeft Hoekstra toe in de documentaire. "Het was een hele gekke periode voor iedereen, het is toch anders als je in je eentje moet gaan hardlopen, als je geen motivatie kunt halen uit je teamgenoten."

"Je moet echt in gedachten houden waar je het voor doet: straks weer terugkomen op niveau", aldus de jongeling, die zich ook jeugdinternational mag noemen. Spelen in het Oranjeshirt is voor haar geweldig.

"Dat shirt is echt fantastisch, het is heel gaaf om je land te mogen vertegenwoordigen en het geeft je toch wel een bepaalde reputatie", besluit Hoekstra.

Naast Hoekstra heeft NextGen Amsterdam, het platform voor de volgende generatie topsporters, ook documentaires gemaakt over talenten Luciano Balestra (freerunner), Sosha Benninga (hockeyster) en Levi Rigters (kickbokser).

Lees meer:
0 reacties