Hoekstra bezorgt SC Heerenveen in blessuretijd zege op Excelsior

Hoekstra 5fbbcdc1c3ee0
Hoekstra 5fbbcdc1c3ee0 Foto: © Orange Pictures

SC Heerenveen is het nieuwe jaar met een zege begonnen. De ploeg van trainer Roeland ten Berge won zondagmiddag in de derde ronde van de Eredivisie Cup nipt van Excelsior: 4-3.

Excelsior begon goed in het Van Donge & De Roo Stadion en kwam na elf minuten op voorsprong via Daniëlle Noordermeer. Tien minuten later tekende Marthe van Erk voor de 2-0 in Kralingen.

SC Heerenveen deed via Tiny Hoekstra wat terug en op slag van rust kwamen de Friezen op gelijke hoogte via Alieke Tuin. Daardoor stond er na iets meer dan 45 minuten 2-2 op het scorebord.

Na de pauze was het Excelsior dat wederom scoorde. Opnieuw was het Marthe van Erk die het net wist te vinden. Lang leek die goal de winnende te worden voor Excelsior, maar in de blessuretijd keerde SC Heerenveen het helemaal op.

In de 90e minuut maakte Hoekstra haar tweede doelpunt van de middag en drie minuten later was het opnieuw Hoekstra, die daarmee haar hattrick completeerde en SC Heerenveen de zege bezorgde: 4-3.

Scoreverloop:
11' 1-0 Daniëlle Noordermeer
21' 2-0 Marthe van Erk
31' 2-1 Tiny Hoekstra
45+1' 2-2 Alieke Tuin
59' 3-2 Marthe van Erk
90' 3-3 Tiny Hoekstra
90+3' 3-4 Tiny Hoekstra