Welkom op onze nieuwe website!

Hoe kun je de wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen op de Olympische Spelen kijken? 

Martensgroenen 60f55945ceea3
Martensgroenen 60f55945ceea3 Foto: © Pro Shots

Inmiddels zijn de laatste Olympische Spelen die in de zomer gehouden worden alweer vijf jaar geleden. Door het coronavirus hebben we helaas een jaartje langer moeten wachten, maar in 2021 mogen we ons, als het goed is, toch eindelijk weer klaarmaken voor dit grote sportfeest. Ook Nederland is natuurlijk weer in veel sporten vertegenwoordigd, waaronder het vrouwenvoetbal. Natuurlijk wil jij graag de Oranje Leeuwinnen volgen in Tokio, wat vanwege het tijdsverschil nogal lastig kan zijn. Gelukkig kun je de wedstrijden ook terugkijken, al is een wedstrijd live kijken toch nog een stuk leuker. Lees hier meer over in dit artikel!

Groepsfase

Doordat het in Japan zeven uur later is dan in Nederland moeten we hier ’s ochtends en aan het begin van de middag kijken naar de wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen. De voetbalvrouwen trappen het toernooi op de Olympische Spelen af op 21 juli, waarin het team onder leiding van Sarina Wiegman het opneemt tegen Zambia. Deze wedstrijd wordt om 1 uur ’s middags gespeeld in het Miyagi Stadium. Drie dagen later treedt Oranje opnieuw aan in dit stadion, maar dit keer is Brazilië om 1 uur ’s middags de tegenstander. De groepsfase wordt afgesloten tegen China op 27 juli om half 2 ’s middags in het International Stadium Yokohama. Als Nederland de groepsfase overleeft speelt het op 30 juli de kwartfinale. De halve finales vinden plaats op 2 augustus, terwijl de wedstrijd om de derde plaats en de finale op respectievelijk 5 en 6 augustus gespeeld worden.

Olympische Spelen Voetbal kijken op tv - Waar en wanneer?

Er is natuurlijk niets mooiers dan voetbal op tv live kijken. Dit is al helemaal het geval bij zo’n groot toernooi als de Olympische Spelen. Inmiddels weet je dus al wanneer de Oranje Leeuwinnen moeten aantreden in Tokio, maar nu moet je er nog achter komen hoe je deze wedstrijden live kunt kijken. Gelukkig zal dat helemaal niet zo moeilijk zijn! We vonden een handig overzicht met alle Nederlandse providers met voetbal op tv, waar je wanneer je in Nederland woont live voetbal kunt kijken. Hieruit blijkt dat de uitzendrechten voor de Olympische Spelen 2020 (of eigenlijk 2021), 2022 en 2024 in handen zijn van zowel de NPO als Discovery, waar onder meer Eurosport onder valt. Hierdoor heeft heel Nederland een volledige toegang tot de Olympische Spelen via de publieke omroep, maar ook via Eurosport. Bovendien kun je een account maken op de streamingdienst Discovery+ om de Nederlandse voetbalvrouwen te volgen.

Meest uitgebreid

Bij Discovery kun je dus de Olympische Spelen volledig volgen via de streamingdienst Discovery+, wat nog helemaal niet zo oud is. Ook kun je hiervoor gebruik maken van Eurosport.nl, de app van Eurosport en op televisie via zowel Eurosport 1 als Eurosport 2. Discovery heeft dus alle digitale rechten in handen, wat ervoor zorgt dat je hier echt ieder moment van de Olympische Spelen kunt volgen. Via de NPO is dit niet echt mogelijk. Hierdoor heeft Discovery dus het meest uitgebreide aanbod de komende jaren. Desondanks betekent dit niet dat je de wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen niet via de NOS zenders kunt kijken, want ook dat is zeker mogelijk.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 29 okt. 2021, 19:30
Vrouwen Eredivisie
FC Twente V -
-
SC Heerenveen V -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
PSV V -
-
VV Alkmaar W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
PEC Zwolle V -
-
Ajax V -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
Excelsior Rotterdam W -
-
Feyenoord V -
vr 5 nov. 2021, 19:30
Vrouwen Eredivisie
SC Heerenveen V -
-
ADO Den Haag V -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PEC Zwolle V 7 5 13
2 Feyenoord V 6 4 11
3 FC Twente V 6 11 10
4 Ajax V 6 8 10
5 PSV V 6 5 10
Bekijk de hele stand