Historische transfer voor Telstar: Hassani verkocht aan Turkse club

Samya Hassani waagt een poging in de wedstrijd tussen Excelsior en Telstar
Samya Hassani waagt een poging in de wedstrijd tussen Excelsior en Telstar Foto: © BSR Agency

Telstar raakt per direct Samya Hassani kwijt. Het contract van de aanvalster bij de club uit Velsen-Zuid is afgekocht door Fenerbahçe SK. Voor Telstar is het een historische transfer: Hassani is de eerste Witte Leeuwin die voor een transfersom de stap naar een buitenlandse club maakt.

Hassani speelde sinds de zomer van 2022 voor Telstar en kwam sindsdien tot 32 officiële wedstrijden voor de ploeg uit Velsen-Zuid. De Amsterdamse aanvalster was één van de smaakmaaksters in de ploeg van coach Marelle Worm en dat is dus ook Fenerbahçe SK opgevallen. De club staat momenteel tweede in de Turkse competitie.

"Om midden in het seizoen een speelster kwijt te raken is natuurlijk een groot gemis", reageert Hans de Winter, technisch manager van Telstar. "We zijn echter bijzonder trots dat ons beleid om speelsters te ontwikkelen haar vruchten afwerpt en dat binnen twee jaar na de terugkeer in de Azerion Vrouwen Eredivisie een speelster reeds de stap kan maken naar een buitenlandse topclub. Wij wensen Samya heel veel succes bij deze volgende stap in haar ontwikkeling", aldus De Winter.

Lees meer:
0 reacties