Hilali blijft hopen: "In beeld komen bij het nationale team"

Fans op het WK met de Marokkaanse vlag
Fans op het WK met de Marokkaanse vlag Foto: © Pro Shots

De mannenploeg van Marokko presteert goed op het WK in Qatar. Ook het vrouwenvoetbal zit in de lift in het land.

Soraya Hilali speelt voor FC Rijnvogels en is in de Topklasse een van de Marokkaanse speelsters. "Er speelt een meisje bij FC Eindhoven, maar verder niet", vertelt de aanvalster in het Leidsch Dagblad. Ze begon op zevenjarige leeftijd al met voetballen. "Ik liep van kleins af aan al met een bal rond, zo vertellen mijn ouders mij altijd."

Hilali vervolgt: "Zij hebben zelf allebei ook gevoetbald, dus de keuze was snel gemaakt. Ik heb nog heel even op taekwondo gezeten, maar het werd toch voetbal", zegt ze. Bij Buitenveldert, waar ze begon met voetbal, was ze het enige meisje van Marokkaanse komaf. "Ik woonde ook in een wijk waar veel Nederlanders woonden."

"De meeste Marokkaanse gezinnen wonen in Amsterdam-West. De laatste jaren pas zijn steeds meer meisjes van Marokkaanse origine gaan voetballen", merkt ze op. Ze viel twee jaar terug op bij de Marokkaanse bond. "Ik kreeg een uitnodiging om op trainingskamp te gaan met Marokko Onder-20."

"Al snel kreeg ik de vliegtickets binnen, waardoor ik naar Rabat kon reizen. Daar is het nationale trainingscentrum. Het was heel goed geregeld en voor mij persoonlijk een geweldige ervaring", aldus Hilali, voor wie het uiteindelijk bij dat ene trainingskamp bleef. Toch blijft ze hopen: "Het is pas mijn tweede seizoen op dit niveau, maar ik blijf knokken om een vaste waarde te worden."

"Daarna hoop ik de stap naar de Eredivisie te maken. Dat is de enige mogelijkheid om uiteindelijk in beeld te komen voor het nationale team. Het is mijn droom om voor het grote Marokko te spelen", besluit de aanvalster.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
29/01
Feyenoord V
12:15
Fortuna Sittard W
di
31/01
PSV V
19:00
FC Twente V
di
31/01
VV Alkmaar W
20:00
SC Heerenveen V
vr
3/02
VV Alkmaar W
19:30
Feyenoord V
vr
3/02
PEC Zwolle V
19:30
Excelsior Rotterdam W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 11 52 33
2 Ajax V 12 33 33
3 Fortuna Sittard W 10 10 19
4 ADO Den Haag V 11 9 16
5 PSV V 10 4 16
6 Feyenoord V 10 0 16
7 VV Alkmaar W 11 -21 10
Bekijk de hele stand