"Hij is een zeer ervaren kracht, een prijzenpakker én populair"

Arjan Veurink langs de lijn bij Engeland
Arjan Veurink langs de lijn bij Engeland Foto: © Pro Shots

Het gebrek aan goed spel en resultaten deden Mark Parsons uiteindelijk de das om als bondscoach van de OranjeLeeuwinnen. De grote vraag is nu: wie wordt zijn opvolger?

Volgens Tim Reedijk van het Algemeen Dagblad was het al vrij snel na het EK duidelijk dat de KNVB een nieuwe bondscoach wilde aanstellen. "Parsons kende een ongelukkige periode als bondscoach."

"In het Amerikaanse vrouwenvoetbal was hij als clubtrainer een gevierd man, maar het lukte hem geenszins die status mee te nemen naar Zeist", zag Reedijk.

Hij merkte dat Parsons al een achterstand had wat betreft publieke opinie, omdat hij in de eerste maanden zijn job als bondscoach combineerde met de functie van trainer bij Portland Thorns.

Ook zag Reedijk interne onvrede. "Lieke Martens sprak in de groepsfase van het EK al hardop haar frustratie uit over hoe laag ze op het veld geposteerd stond."

"Jill Roord en Daniëlle van de Donk deden daar na de uitschakeling een schepje bovenop", aldus de journalist. De KNVB wil op korte termijn iemand anders aanstellen als bondscoach van de Leeuwinnen.

Volgens Reedijk is Arjan Veurink een 'logische kandidaat'. Hij is de afgelopen jaren assistent van Sarina Wiegman. "Hij is een zeer ervaren kracht in het vrouwenvoetbal, een bewezen prijzenpakker met vier landstitels bij FC Twente én populair onder speelsters, zowel bij het Nederlandse als Engelse nationale team", weet hij.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
9/12
PSV V
14:00
Ajax V
za
9/12
Feyenoord V
16:30
ADO Den Haag V
zo
10/12
Excelsior Rotterdam W
12:15
SC Heerenveen V
zo
10/12
Utrecht W
12:15
Fortuna Sittard W
zo
10/12
Telstar W
12:15
PEC Zwolle V
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 8 20 24
2 Fortuna Sittard W 9 14 19
3 Ajax V 8 12 19
4 PSV V 10 13 17
5 Utrecht W 10 -4 17
6 PEC Zwolle V 9 3 16
7 ADO Den Haag V 9 4 12
Bekijk de hele stand