Welkom op onze nieuwe website!

'Het wordt gezien als stap richting een volwassenere competitie''

Naomi pattiwael psv twente 608fe4079c969
Naomi pattiwael psv twente 608fe4079c969 Foto: © Pro Shots

Vanaf komend seizoen zal de Pure Energie Eredivisie Vrouwen er anders uit zien. De competitieopzet wordt veranderd.

In het nieuwe competitiemodel vervallen de play-offs en spelen alle teams drie keer tegen elkaar in een reguliere competitie. Sanne van Dongen is er blij mee, zo geeft ze aan in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen: De Talkshow. "Ik denk dat het wordt gezien als een volwassen stap richting een volwassenere competitie in Nederland."

"Er is vooral voor gekozen omdat de verschillen in het niveau kleiner zijn geworden", weet Van Dongen. "Dus er is meer ruimte om gewoon te zeggen van de 'nummer laatst tegen de nummer een, dat worden ook gewoon spannende wedstrijden, we hoeven niet te kiezen om topwedstrijden te spelen in de top vier, maar we kunnen ervoor kiezen om anderhalve competitie te spelen'."

Daardoor krijgt Nederland een 'normale competitie'. "Ook als je kijkt naar hoe het in Europa gaat. Ze hebben heel erg naar Europa gekeken hoe het daar gaat. Nederland was eigenlijk de enige die nog een beetje achterliep en nog een play-offs-constructie had. Ik ben persoonlijk heel erg fan van de play-offs, maar ik ben een basketballer."

"Ik hou ervan dat het op het eind van het seizoen samenkomt en dat er dan een kampioen uitkomt. Maar ik moet ook wel zeggen dat ik de afgelopen tijd wel heel veel van hetzelfde heb gezien. Ik ben eigenlijk wel blij dat het vanaf volgend jaar teruggaat naar een normalere vorm", geeft Van Dongen aan.

Ook oud-international Dyanne Bito is blij met de verandering: "Het is toch wel leuk dat je meerdere teams hebt in een competitie en dat je niet al te vaak tegen elkaar speelt. Dan word je het zelf ook wel een beetje zat."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 29 okt. 2021, 19:30
Vrouwen Eredivisie
FC Twente V -
-
SC Heerenveen V -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
PSV V -
-
VV Alkmaar W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
PEC Zwolle V -
-
Ajax V -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
Excelsior Rotterdam W -
-
Feyenoord V -
vr 5 nov. 2021, 19:30
Vrouwen Eredivisie
SC Heerenveen V -
-
ADO Den Haag V -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PEC Zwolle V 7 5 13
2 Feyenoord V 6 4 11
3 FC Twente V 6 11 10
4 Ajax V 6 8 10
5 PSV V 6 5 10
Bekijk de hele stand