Welkom op onze nieuwe website!

'Het laat zien dat de voetbalwereld nog niet klaar is voor de vrouw''

Wilfred genee johan derksen rene van der gijp veronica inside 60755d21ee224
Wilfred genee johan derksen rene van der gijp veronica inside 60755d21ee224 Foto: © Pro Shots

In Veronica Inside laten de tafelheren zich vaak allesbehalve positief uit over het vrouwenvoetbal. Annabelle Hinam en Roos Kause zijn er klaar mee.

"Mannen als bij VI werken elke vorm van ontwikkeling en emancipatie tegen", schrijven zij in een column in de Volkskrant. In het programma maakte Hans Kraay jr. laatst een opmerking over Cor Pot. "Dat is wel een geweldige achternaam om de vrouwen te trainen he, Pot", zei hij. Toen Kraay jr. zijn excuses wilde aanbieden voor die opmerking, werd hij weggewimpeld door Johan Derksen.

"Maar er zitten toch negen potjes in dat team? Bij alles wat je zegt valt heel Nederland over je heen, maar dan kun je wel sorry blijven zeggen", zei 'De Snor'. Wanneer Hinam en Kause discussiëren over de positie van het vrouwenvoetbal, eindigt dit vaak in een teleurstelling. "We kijken met verbazing naar dit gesprek bij VI."

"Dat er zo weinig respect wordt getoond, dat het Nederlands vrouwenelftal, de nummer drie van de wereld, geen serieus woord verdient, dat de heren elkaars grappen, die duidelijk te ver gaan, weglachen, dat hier nauwelijks tot geen opspraak over is in de media, het laat maar weer zien dat de (voetbal)wereld nog lang niet klaar is voor de vrouw", schrijft het tweetal.

Zelf krijgen zij ook regelmatig opmerkingen zoals 'vrouwenvoetbal is een slap aftreksel van mannenvoetbal'. "Het probleem is juist dat deze mannen niet inzien dat er door onze eigen omgeving, maar vooral in de professionele wereld, zowel fysiek als mentaal veel te weinig in vrouwenvoetbal wordt geïnvesteerd", zijn Hinam en Kause van mening.

Dat is volgens hen dan ook de reden dat het Nederlandse vrouwenvoetbal achterblijft ten opzichte van het mannenvoetbal. "De voetballende vrouw heeft nu eenmaal jaren van achterstand in te halen en dat gebeurt niet in een seizoen of twee. En als Nederland haar mening niet gauw bijstelt, komen er nog heel wat jaren bij", schrijven ze.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 29 okt. 2021, 19:30
Vrouwen Eredivisie
FC Twente V -
-
SC Heerenveen V -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
PSV V -
-
VV Alkmaar W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
PEC Zwolle V -
-
Ajax V -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
Excelsior Rotterdam W -
-
Feyenoord V -
vr 5 nov. 2021, 19:30
Vrouwen Eredivisie
SC Heerenveen V -
-
ADO Den Haag V -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PEC Zwolle V 7 5 13
2 Feyenoord V 6 4 11
3 FC Twente V 6 11 10
4 Ajax V 6 8 10
5 PSV V 6 5 10
Bekijk de hele stand