'Het is wel een speelster waar je meer van zou verwachten''

Van veenendaal psv 5fa7f2921e9e9
Van veenendaal psv 5fa7f2921e9e9 Foto: © Orange Pictures

Het seizoen in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen is inmiddels bijna halverwege. In de eerste aflevering van Pure Energie Eredivisie Vrouwen: De Talkshow wordt er door journalist Annemarie Postma, sportredacteur Sanne van Dongen en oud-international Claudia van den Heiligenberg-Vonkova gekeken naar de optredens van enkele speelsters tot dusver.

Zo vindt Postma dat Victoria Pelova tot nu toe een beetje tegenvalt. "Wat je in de Eredivisie ziet is dat er speelsters zijn die tegen het Nederlands elftal aanhangen. Ze worden ook wel geselecteerd, maar die zou je af en toe een duwtje willen geven. Zo van: 'kom op, je hebt zoveel in je'. Ik noem een Victoria Pelova van Ajax."

"Bakken vol talent. Als ik haar zie spelen en je gaat gewoon een paar minuten op haar letten... Het is écht een goede speelster", vindt Postma. "Maar er zijn toch ook wel momenten in een wedstrijd dat je denkt van: 'zet een stapje extra'. Alsof ze nog steeds zo blij is dat ze bij het Nederlands elftal zit. Terwijl ik denk: 'nu is het moment om te denken je hoort daar'. De volgende stap is om te denken je hoort bij de eerste elf. En daar keihard je best voor doen. Tegenvallen vind ik dan wel een groot woord, maar het is wel iemand die ik zou willen zeggen: 'kom op meid'", aldus de journalist.

Van Dongen lijkt het een lastige situatie. "Bij Ajax zou Pelova gewoon iedere wedstrijd de beste moeten zijn. Dat ben ik met je eens. Daar zou ze inderdaad misschien wel een stapje harder voor kunnen werken. Maar het lijkt me voor haar ook frustrerend bij het Nederlands elftal, dat geldt voor meer speelsters."

"Je staat achter zo'n blok ervaring. Je gaat er nooit echt tussenkomen voor mijn gevoel. Het lijkt me wel lastig om altijd een wisselspeelster te zijn, als je niet het idee hebt dat je kans maakt om wel in de basiself te komen", zegt de sportredacteur. Ook Sari van Veenendaal wordt nog genoemd en Van den Heiligenberg-Vonkova had meer verwacht van haar.

"Van de beste keepster van de wereld verwacht je natuurlijk onwijs veel. Ik heb het gevoel dat dat best wel een lastige situatie is. Je staat op zo'n hoog podium, daar kun je eigenlijk alleen maar keihard van afvallen. Ik denk dat zij heel erg zoekende is naar haar vorm, die rust weer erin te brengen."

"Toen zij terugkwam in de Eredivisie dacht ik ook: 'oeh, waarom zo onrustig, waarom zo onzeker?' Ik hoop wel echt dat ze dat weer een beetje gaat terugpakken. Langzaam zie je ook wel een stijgende lijn. Het is wel een speelster waar je meer van zou verwachten", besluit de oud-international.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand