'Het is anders als je tegen Feyenoord speelt of tegen Barendrecht''

Anouk Hoogendijk hoopt dat spelers in de Eredivisie Vrouwen snel het minimumsalaris gaan verdienen. Hierdoor kunnen de spelers zich focussen op het voetbal en hierdoor gaat het niveau omhoog, denkt Hoogendijk.

"Het vrouwenvoetbal wordt steeds beter", zo begint Hoogendijk in gesprek met Voetbalzone. "De salarissen moeten echt gaan veranderen. De salarissen in het mannenvoetbal vind ik belachelijk. Ze zijn het blijkbaar waard. Maar als je elke dag traint dan zou het mooi zijn als je minimaal het minimumsalaris kan krijgen. Dan kun je focussen op je sport. Nu is het sporten, werken, school en niet het optimale uit je sport kunnen halen."

Hoogendijk hoopt zo ook dat Feyenoord snel aansluit in de Eredivisie Vrouwen. "Een club moet er ook de winst van gaan inzien, want je kan er ook heel veel uithalen. Daarom hoop ik bijvoorbeeld dat Feyenoord snel begint. Want het is toch heel anders als je tegen Feyenoord speelt of tegen Barendrecht, met alle respect. Dat is een naam die niet mag ontbreken."

Lees meer:
0 reacties