Het beloften elftal van FC Eindhoven promoveert naar de 1e klasse

FC Eindhoven promoveert
FC Eindhoven promoveert Foto: © FC Eindhoven

De talenten van FC Eindhoven vrouwen 3 wisten zondag ten koste van Prinses Irene te promoveren naar de landelijke eerste klasse. 

Het team is vorig seizoen gestart en wisten toen via de nacompetitie al te promoveren van de 3e naar de 2e klasse. Dit seizoen was het een lastige eerste seizoenshelft, waar de talenten vooral veel moeite hadden met het fysieke spel van de tegenstanders. In de winter lag de focus dus ook op veilig spelen in de 2e klasse. Na de winterbreak kwam succestrainster Lizzy Kolen aan het roer en wist zij er weer een winnend team van te maken. Buiten goed voetbal moest het team ook leren met het fysieke spel om te gaan. Dit is gelukt en dit resulteerde zondag in de tweede promotie op rij. Dit keer keer naar de landelijke eerste klasse. 

In Nederland wist alleen Buitenveldert dit te presteren om met 3 teams opeenvolgend in de top van het vrouwenvoetbal uit te komen. Voor seizoen 2024-2025 komt Vrouwen 1 uit in de topklasse, Vrouwen 2 in de hoofdklasse en zal het talententeam zich gaan meten in de 1e klasse. Team en club zijn enorm trots op deze mooie prestatie. 

Lees meer:
0 reacties