Hermoso komt met duidelijk statement: "Beschermen tegen wat?"

Jenni Hermoso
Jenni Hermoso Foto: © BSR Agency

Jenni Hermoso behoort niet tot de selectie van Spanje voor de komende wedstrijden in de Nations League. Volgens de nieuwe bondscoach, Montse Tomé, is dat om de veelbesproken speelster van Pachuca 'te beschermen'.

Hermoso is onderdeel van een enorme rel die ontstond na de WK-finale. De 33-jarige aanvalster werd ongewenst gekust door toenmalig bondsvoorzitter Luis Rubiales. Sindsdien weigert Hermoso uit te komen voor de nationale ploeg. Tomé riep haar ook niet op voor de duels met Zweden en Zwitserland, volgens haar dus om Hermoso 'te beschermen'.

Daar wil de Spaanse echter niets van weten, zo maakt ze duidelijk in een statement. "Beschermen tegen wat? Laten we duidelijk zijn: er werd vandaag beweerd dat het milieu binnen de bond veilig zou zijn voor mijn collega's om weer deel te nemen. Maar op dezelfde persconferentie werd aangekondigd dat ze mij niet oproepen om mij te beschermen. Te beschermen tegen wat? En van wie?", vraagt Hermoso zich af.

"We zoeken al weken, maanden zelfs, naar bescherming tegen de RFEF (Spaanse bond, red.), maar die is nooit gekomen. De mensen die ons nu vragen om hen te vertrouwen, zijn dezelfde mensen die vandaag de lijst met speelsters, die hebben gevraagd niet opgeroepen te worden, openbaar hebben gemaakt."

Hermoso gaat verder: "De speelsters zijn er zeker van dat dit de zoveelste strategie van manipulatie is om ons te intimideren en te bedreigen met juridische repercussies en economische sancties. Het is nog meer onweerlegbaar bewijs dat aantoont dat zelfs vandaag de dag niets is veranderd."

De speelster van Pachuca spreekt vervolgens haar steun uit aan haar ploeggenoten, die compleet verbaasd zijn over de oproep. "Ze zijn gedwongen te reageren op een nieuwe, ongelukkige situatie, veroorzaakt door de mensen die binnen de RFEF beslissingen blijven nemen. Dit is waarom we strijden", aldus Hermoso.

Lees meer:
0 reacties