Hermans zag toekomstplannen in duigen vallen: "Een zware periode"

Teleurstelling bij Felice Hermans (Telstar)
Teleurstelling bij Felice Hermans (Telstar) Foto: © Orange Pictures

Het afgelopen weekend riepen de speelsters uit de Azerion Vrouwen Eredivisie op tot betere salarissen. Momenteel werken veel speelsters naast het voetbal, iets wat kan leiden tot overbelasting.

"Als we het over kruisbandblessures hebben, zie je dat de meiden gewoon overbelast zijn. Ze trainen in de ochtend, werken in middag en moeten in de avond nog boodschappen doen en koken. Je bent de hele dag bezig jezelf te onderhouden, terwijl je aan topsport doet", uitte Wieke Kaptein bij Goedemorgen Eredivisie haar zorgen.

Eén van de speelsters die een streep door het seizoen moest zetten vanwege een zware knieblessure is Felice Hermans. Twee maanden geleden ging het mis voor de Telstar-captain. "Ik wist gelijk dat het mis was. Vanaf het eerste moment wist ik dat het mijn kruisband was", vertelt ze aan ESPN. "Ik heb elf jaar geleden dezelfde blessure gehad aan m’n andere knie. Ik hoorde iets en had intense pijn in mijn knie. Ik panikeerde gelijk."

"Op de bank kwamen de tranen al, omdat je het hele proces door je hoofd gaat afspelen. Je voelt het allemaal direct", zegt de verdedigster. Haar toekomstplannen vielen in duigen door de lange revalidatie. "Ik ben 27 jaar en ik heb de ambitie om voor hogere plekken te spelen in de Eredivisie. Daar waren we met mijn spelersmakelaar ook mee bezig."

"Nu kan je alleen maar denken aan negen maanden revalidatie. Het is een zware periode en je staat er best wel vaak alleen voor", geeft Hermans aan. Momenteel is ze met ziekteverlof. "De eerste twee tot drie dagen ben je echt aan huis gebonden, dan komen de muren op je af. Het is fijn dat ik uitgelaten kon worden in m’n rolstoel", lacht ze.

Hermans werkt, net als veel speelsters, naast het voetballen. "Op een normale maandag moest ik om half negen op de club zijn, om negen uur hadden we een bespreking en daarna nog training. Dan ga ik drie uur werken. Daarna kom ik weer terug op de club om te trainen. ’s Avonds ga ik dan nog een keer werken, dan ben ik tussen half tien en tien uur thuis. Dat zijn eigenlijk abnormale dagen. En de volgende dag moet ik om acht uur werken", omschrijft de verdedigster haar schema.

Lees meer:
0 reacties