Hermans: "We zijn conditioneel niet fit genoeg om dat vol te houden"

Teleurstelling bij Felice Hermans (Telstar)
Teleurstelling bij Felice Hermans (Telstar) Foto: © Orange Pictures

Telstar ging zaterdag met 5-0 onderuit op bezoek bij PSV. De Witte Leeuwinnen kregen zelf ook een aantal aardige kansen, maar wisten de Eindhovenaren uiteindelijk geen pijn te doen.

"Gezien de eerste helft, daar kunnen we nog wel twee mooie kansen creëeren. Als die erin gaan, ziet het er heel anders uit", sprak captain Felice Hermans na afloop bij ESPN. "Je ziet gewoon dat we nu nog conditioneel niet fit genoeg zijn om dat negentig minuten vol te houden. Dan volgen de goals in de tweede helft best wel snel."

"Dat komt doordat het conditioneel in de tweede helft eigenlijk te weinig is. We zijn nog niet waar we moeten zijn", aldus de verdedigster. "We zijn nu een paar weken in de voorbereiding, maar we spelen ook tegen PSV. Dat is een goede tegenstander. Ze kunnen wel meedoen voor de eerste plaatsen, denk ik. Dan zie je gewoon dat we nog een stukje achterlopen."

Telstar kreeg via Lieke Vis nog enkele grote mogelijkheden. "Als wij scoren, dan wordt het heel anders. In de eerste helft kunnen we er zelf twee inleggen, twee echt grote kansen. Gelijk na rust heb je eigenlijk nog een mooie kans. Als je dan de 1-1 maakt, wordt het een hele andere wedstrijd. Nu wordt het 2-0 en dan best wel snel 3-0. Dan loop je best wel snel achter de feiten aan."

De ploeg uit Velsen-Zuid ging daarna wat meer tegen zichzelf voetballen, zo zegt Hermans. "Als je het conditioneel zwaarder krijgt en ook nog achter staat, dan wordt het alleen maar zwaarder", aldus de captain, die ziet dat Telstar veel nieuwe gezichten kent. "We spelen met vijf meiden in de basis van afgelopen seizoen, de rest is eigenlijk allemaal nieuw. Het is ook nog steeds aan elkaar wennen. We hebben twee meiden die terugkomen van een kruisbandblessure. Voor hen is het heel erg leuk om de eerste minuten weer in de benen te hebben en ik denk dat het alleen maar meer kan geven de aankomende wedstrijden."

Lees meer:
0 reacties