Hermans: "Waarom kan de KNVB niet investeren in de Eredivisie?"

Felice Hermans bij Telstar
Felice Hermans bij Telstar Foto: © BSR Agency

De speelsters uit de Azerion Vrouwen Eredivisie kwamen recent in actie voor betere salarissen. Middels een statement vroegen de vrouwen om minimumloon.

Veel speelsters krijgen momenteel alleen een onkostenvergoeding. Bij Telstar staan er zeven speelsters onder contract, waarvan er zes een parttime contract ter hoogte van het minimumloonloon. Eén daarvan is Felice Hermans, die de Witte Leeuwinnen ook vertegenwoordigd in de spelersraad.

"We worden behandeld als profvoetballers", zegt de Telstar-captain bij NH Nieuws. "Er wordt steeds meer van ons verwacht. Elke wedstrijd wordt uitgezonden, en een kleine fout staat meteen op internet. We willen beter worden als spelers, maar dan willen we ook de mogelijkheden krijgen om ons te ontwikkelen."

De verdedigster is van mening dat de KNVB hulp moet bieden bij het betalen van de speelsters. "Waarom kan de KNVB wel investeren in het nationale team, waarvan bijna tachtig procent in het buitenland speelt en niet meer in de eigen Eredivisie?", vraagt Hermans zich hardop af.

Lees meer:
0 reacties