Hermans scheurde wederom kruisband: "Mijn wereld stortte echt in"

Felice Hermans
Felice Hermans Foto: © BSR Agency

Begin februari ging het mis voor Felice Hermans. De 27-jarige verdedigster van Telstar scheurde haar voorste kruisband. Het is voor de captain van de Witte Leeuwinnen de tweede keer dat ze deze ware blessure oploopt.

"De klap kwam hard bij mij aan. Mijn wereld stortte echt in. Ik leef voor het voetbal", treurt Hermans op de website van de Azerion Vrouwen Eredivisie. Inmiddels is de knop om: "Ik ga er alles aan doen om hier sterker uit te komen. Gek genoeg heeft deze blessure ergens ook wel iets moois. Hoe fijn is het om op mijn leeftijd weer quality time te hebben met je moeder?", doelt ze op het feit dat haar moeder tijdelijk bij haar inwoont om te helpen met de huishoudelijke taken.

De Telstar-aanvoerster wist direct dat het mis was, op 3 februari in de wedstrijd tegen Ajax. "Mensen proberen je nog gerust te stellen. Dat het misschien toch je meniscus is in plaats van je kruisband. Eigenlijk geloofde ik daar niet in. Ik wist meteen hoe laat was. Maar stiekem hoop je er toch op dat het meevalt", vertelt ze.

Ze gaat verder: "Een paar dagen later liet ik een MRI-scan maken. Onze sportarts belde me met de uitslag. Het was toch mijn kruisband. Aan de telefoon deed ik daar nog luchtig over. Zo van: ik zei het toch. Maar toen ik ophing, kwam het nieuws toch bij me binnen. Ik barstte in huilen uit."

Het gebaar van haar ploeggenoten, voorafgaand aan de volgende wedstrijd tegen Excelsior, deed haar veel. De speelsters droegen een speciaal shirt voor Hermans, met daarop 'Jij kan dit, Fee!'. "Ik brak. Ik vond het zo ontzettend lief wat ze voor me deden. Ook mijn vader, die ook in het stadion zat, kreeg tranen in zijn ogen. Het was een emotioneel, maar fijn moment."

"Sowieso ben ik blij met de steun van mijn teamgenoten. Bijna elke dag vragen ze hoe het met me gaat. Ze hebben me lieve kaartjes gestuurd en komen af en toe bij me op visite. Dat doet me heel veel. Ik sta er niet alleen voor", aldus Hermans.

Lees meer:
0 reacties