HERA United en Telstar kondigen samenwerking vrouwenvoetbal aan

Leon Annokkée en Marieke Visser vieren de nieuwe samenwerking tussen HERA United en Telstar met een speciaal ontworpen T-shirt
Leon Annokkée en Marieke Visser vieren de nieuwe samenwerking tussen HERA United en Telstar met een speciaal ontworpen T-shirt Foto: © HERA United/Telstar

HERA United, de beoogde eerste professionele vrouwenvoetbalclub van Nederland, slaat met ingang van het seizoen 2024/’25 de handen ineen met profclub Telstar om het vrouwenvoetbal samen verder te brengen. De samenwerking met Telstar, dat momenteel al uitkomt in Azerion Vrouwen Eredivisie en Eerste Divisie, is voor HERA United een belangrijke mijlpaal om tot het betaald voetbal toe te kunnen treden. Het is de ambitie om vanaf seizoen 2025/2026 zelfstandig als HERA United uit te komen in beide competities, als dit dan op grond van de KNVB regelgeving mogelijk is. Voor de opleiding van speelsters en talentontwikkeling in de regio blijven Telstar en HERA United op lange termijn samenwerken.

Leon Annokkée, algemeen directeur Telstar over de samenwerking: “Bij Telstar is het vrouwenvoetbal al jaren een belangrijke pijler en we zijn heel trots op alles wat we met beperkte middelen hebben opgebouwd. Maar voor een kleinere BVO als Telstar is het op de lange termijn steeds lastiger om mee te blijven doen op het hoogste niveau, door de aanscherping van de licentie-eisen en de forse investering die nodig is. De samenwerking met HERA United is een win-win situatie, een ultieme kans om ons werk op het vlak van vrouwenvoetbal voort te zetten en tegelijk relevant te blijven voor meiden in de regio.”

Marieke Visser, oprichter van HERA United: “Wij willen de lat in het vrouwenvoetbal in Nederland verhogen en laten zien dat investeren op de lange termijn loont. Telstar heeft het afgelopen jaar een geweldige basis neergezet om op voort te bouwen. We kijken enorm uit naar de samenwerking en zien dit als een belangrijke stap in onze ambitie een zelfstandige club voor vrouwen te worden. Bovendien sluit het goed aan bij onze voetbalvisie, om de samenwerking met bestaande clubs op te zoeken, door bijvoorbeeld de jeugdopleiding in de regio’s te versterken.”

HERA United wil gelijke kansen in het voetbal. Vrouwenvoetbal is momenteel de snelst groeiende sport van Nederland, maar het ontbreekt de spelers nog vaak aan toekomstperspectief. De keuze van HERA om te investeren in een zelfstandige professionele vrouwenvoetbalclub is gericht op het enorme potentieel van deze tak van sport: het biedt de kans om de sport verder te laten groeien en vrouwelijk talent te ontwikkelen. Sinds HERA United zich in 2023 heeft gemeld bij de KNVB met deze ambitie, zijn zij in gesprek over de mogelijkheden om toe te kunnen treden tot het betaald voetbal. De samenwerking met Telstar is dan ook een mijlpaal.

Mede na intensief overleg met de KNVB, is het de verwachting dat HERA United in het seizoen 2025/2026 zelfstandig kan deelnemen aan het betaald voetbal in Nederland. Deze samenwerking brengt de beoogde vrouwenvoetbalclub een stap dichter bij haar doel en sluit aan bij de bredere missie om de vooruitgang van het vrouwenvoetbal in Nederland te bevorderen.

De samenwerking tussen Telstar en HERA United in het kort:
HERA United investeert per direct in de teams en in de faciliteiten, om Telstar het komende seizoen te versterken.

- Als het mogelijk wordt dat HERA United een BVO kan worden, wordt daartoe een verzoek ingediend bij de KNVB. Het is dan de bedoeling dat HERA United een groot deel van de vrouwenvoetbal activiteiten van Telstar zelfstandig overneemt.

- De jeugdopleiding voor meiden, ook bekend als Telstar Vrouwen Academie, wordt door Telstar en HERA United samen voortgezet, waardoor jonge talenten de kans krijgen om zich verder te ontwikkelen en uiteindelijk door te stromen naar de Beloften (Eerste Divisie) en het Eredivisie elftal van HERA United.

Lees meer:
0 reacties