Welkom op onze nieuwe website!

Henschen merkt: ''Er wordt veel meer aan shirtjes getrokken''

Op emmeke henschen vv alkmaar 60adfa4b5b2a6
Op emmeke henschen vv alkmaar 60adfa4b5b2a6 Foto: © Orange Pictures

Emmeke Henschen maakte afgelopen zomer de overstap van de jongens van De Foresters naar VV Alkmaar. Daar brak ze door in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen.

De 18-jarige jeugdinternational geeft aan dat het best een omslag was om van de jongens naar de Eredivisie te gaan. "Bij de jongens gaf ik als 'cv' alle ballen netjes af. Nu speel ik op het middenveld en wordt er ook van me verwacht dat ik soms op doel schiet", vertelt ze aan het Noordhollands Dagblad.

Ook fysiek is het vrouwenvoetbal anders, merkt Henschen. "Er wordt veel meer aan shirtjes getrokken, een beetje gemeen. Maar ik heb achteraf niet het gevoel dat ik met die omslag moeite heb gehad. Ik ben heel snel gewend geraakt aan de manier van voetballen", geeft ze aan.

Met negentien optredens in de competitie, heeft Henschen haar doel om speelminuten te maken wel gehaald. Desondanks is ze niet helemaal tevreden: VV Alkmaar dreigt namelijk op de laatste plek te eindigen. "Tuurlijk is dat niet leuk. We hebben zoveel wedstrijden weggegeven waarin het niet had gehoeven", is ze van mening.

Zo gingen de Alkmaarders met 9-0 onderuit tegen FC Twente. Een dieptepunt. "Zo erg heb ik nog nooit verloren", aldus het talent. "Als ik naar mezelf kijk, heb ik me best goed over die wedstrijd heen gezet. Ik denk dat wij als team hebben geleerd dat we er bovenop komen als we samen sterk staan. Er moeten spelers zijn die op zo'n moment durven op te staan."

Begin dit jaar zette Henschen haar handtekening onder een nieuw contract bij VV Alkmaar. Ze wil zich blijven ontwikkelen: "Ik wil aanvallend sterker worden. En ik denk dat met mijn verkeerde been schieten ook nog een stuk beter kan", besluit de jeugdinternational.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 29 okt. 2021, 19:30
Vrouwen Eredivisie
FC Twente V -
-
SC Heerenveen V -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
PSV V -
-
VV Alkmaar W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
PEC Zwolle V -
-
Ajax V -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
Excelsior Rotterdam W -
-
Feyenoord V -
vr 5 nov. 2021, 19:30
Vrouwen Eredivisie
SC Heerenveen V -
-
ADO Den Haag V -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PEC Zwolle V 7 5 13
2 Feyenoord V 6 4 11
3 FC Twente V 6 11 10
4 Ajax V 6 8 10
5 PSV V 6 5 10
Bekijk de hele stand