Hendriks wijst naar Leeuwinnen: "Dat mag je ook bij hen leggen"

Hélène Hendriks
Hélène Hendriks Foto: © Pro Shots

Mark Parsons is sinds enkele maanden bondscoach van de OranjeLeeuwinnen. Hélène Hendriks weet dat er door zijn komst een andere dynamiek is ontstaan bij de OranjeLeeuwinnen.

"Bij de aanstelling van een nieuwe coach krijg je altijd een andere dynamiek, zeker na een succesvolle periode als die van Nederland", vertelt de presentatrice aan het NRC. Volgens Hendriks heeft Oranje tijd nodig.

"Eigenlijk vind ik dat je nog niet zo veel zinnigs kan zeggen over de verrichtingen van Mark Parsons, behalve dat iedereen wat uit z’n comfortzone is", vervolgt Hendriks, die aangeeft dat de Leeuwinnen ook onder voormalig bondscoach Sarina Wiegman slechte wedstrijden speelden.

"Buiten de eindtoernooien om. Ik kan me een duel herinneren tijdens de Algarve Cup. Dat wás me een partij slecht", weet ze nog. Over de wedstrijd tegen Tsjechië is Hendriks niet te spreken, al plaatst ze wel een kanttekening: "Maar om nou te zeggen dat het allemaal aan de coach ligt? Nee. Van topspeelsters mag je ook verwachten dat ze een bepaald niveau op de mat leggen. Ze zijn intelligent. Dat mag je ook bij hen leggen."

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand