Hendriks wijst: "Ik vind het bizar dat die angst überhaupt heerst"

Gwyneth Hendriks met het shirt voor 'betaald voetbal = betaald worden'
Gwyneth Hendriks met het shirt voor 'betaald voetbal = betaald worden' Foto: © BSR Agency

De speelsters uit de Azerion Vrouwen Eredivisie kwamen afgelopen speelronde in actie voor betere salarissen. Met het motto 'betaald voetbal = betaald worden' lieten ze van zich horen. De beweging komt vanuit alle speelsters, zo geeft PSV-captain Gwyneth Hendriks aan.

"Ik draag dit shirt niet voor PSV, want deze club is juist een voorbeeld. Maar wij zijn wel solidair. Als PSV-zijnde willen we toe naar een sterkere competitie. Er loopt heel veel achter de schermen, maar we willen die stappen sneller maken", zo vertelt ze in het Eindhovens Dagblad.

De verdedigster tekende onlangs tot medio 2028 bij in Eindhoven. "Ik heb een supermooi contract gekregen, dit is waar we naartoe moeten in het vrouwenvoetbal. PSV legt een goede norm neer. Alle speelsters staan onder contract, de faciliteiten zijn top en alles eromheen is goed geregeld."

Hendriks besluit: "Bij veel clubs is dat nog heel ver weg. Er waren teams die liever in een stichting bleven. Want als er financiële problemen bij een bvo zijn, gaat dat het eerste ten koste van de vrouwen. Ik vind het bizar dat die angst überhaupt heerst."

Ook Chimera Ripa benadrukt dat de PSV-speelsters het vooral doen voor de andere clubs. "Bij PSV is alles goed geregeld. Je hebt hier veel. Maar we willen gewoon de Eredivisie groter maken, sterker maken. Daar horen ook de andere, kleinere, clubs bij", aldus de aanvallende middenveldster tegenover deze site.

Lees meer:
0 reacties