Hendriks ontvangt 'stevige bedreigingen': "Heb een redelijke link"

Hélène Hendriks
Hélène Hendriks Foto: © Orange Pictures

Hélène Hendriks zal zich voorlopig niet al te veel uiten over de uitspraken van Johan Derksen, die eerder deze week vertelde over een actie van jaren geleden met een kaars. De presentatrice wordt sindsdien met de dood bedreigd.

De politie heeft haar geadviseerd om zich 'iets afzijdig' te houden, zo vertelde Hendriks vrijdagavond aan het begin van de talkshow HLF8. "Misschien goed om vooraf aan te geven: ik zal niet te veel mijn mening geven hierover."

Hendriks vervolgde: "Dat is eigenlijk op last van de politie omdat er een stevig dreigement ligt. Zij hebben dringend advies gegeven om mij iets afzijdig te houden. Ik heb natuurlijk een redelijke link naar VI."

Het is niet zo dat de presentatrice haar mening niet wil geven. "Die zal ik ook echt wel een keer geven en ik laat me ook absoluut niet de mond snoeren maar ik denk dat ik soms even verstandig moet zijn. Dus bij dezen laat ik dat bij jullie", zei Hendriks tegen haar gasten.

Hendriks, die al jaren af en toe te zien is in de shows rond VI, is volgens haar niet de enige die dreigementen ontvangt. "En misschien ga ik dan nu ook wel weer te ver: Johan is echt een heel goede en fijne collega van mij en ik zal echt nooit een collega afvallen."

"Dat wil niet zeggen dat ik zijn uitglijder goedkeur. Daar heeft hij zelf ook al genoeg over gezegd, maar ik wil dat toch even kenbaar maken", aldus Hendriks.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand