Hendriks: "Natuurlijk hoop ik dat er een Oranje-plekje komt voor mij"

Gwyneth Hendriks bij Jong Oranje
Gwyneth Hendriks bij Jong Oranje Foto: © Pro Shots

Nadat de OranjeLeeuwinnen verloren van Spanje en Duitsland was daar de roep om door te selecteren. Iemand die op termijn hoopt aan te haken bij het 'grote' Oranje is PSV-captain Gwyneth Hendriks. De 23-jarige verdedigster is nu nog onderdeel van Jong Oranje.

Met de jonge Leeuwinnen verbleef Hendriks tijdens de interlandperiode in Spanje, waar ook samen werd getraind met Oranje. "Je kon zien dat als het A-elftal meiden nodig had, dat het vanuit Jong kwam", doelt de verdedigster op bijvoorbeeld Marisa Olislagers en Chasity Grant, die vanuit Jong Oranje werden opgeroepen voor de wedstrijden van het 'grote' Oranje.

"Je kan ook zien dat het gat steeds minder groot is. Natuurlijk moeten we niet zeggen dat Jong Oranje net zo goed is als het A-elftal, maar ik denk dat we nu ze kunnen aanvullen en daarin meekunnen. Ik denk dat er zeker een paar meiden zijn die kunnen aanhaken", zegt Hendriks. Zelf hoopt ze dat ook 'zo snel mogelijk' te kunnen doen. De jeugdinternational van Oranje heeft geduld. "Uiteindelijk moet ik het bij PSV laten zien. Zo geldt het voor meerdere meiden. Uiteindelijk moet je bij je club laten zien dat je klaar bent om bij het A-elftal te zijn. Daar ga ik alles voor doen."

Ze gaat verder: "Natuurlijk hoop ik dat er een plekje komt voor mij. Ik heb ook ambities. Ik wil ergens naar toe", klinkt het. "We draaien nu goed met PSV, dus je komt op de radar. Uiteindelijk moet ik blijven pushen om mezelf te laten zien. Of het mij goed doet dat de assistent-bondscoach op de tribune zit? Inderdaad", sluit Hendriks met een lach af.

Lees meer:
0 reacties