Hendriks kritisch: "Er mag af en toe wel meer waardering zijn"

Gwyneth Hendriks aan de bal namens PSV
Gwyneth Hendriks aan de bal namens PSV Foto: © Orange Pictures

Sherida Spitse riep onlangs op tot meer investeringen in de Azerion Vrouwen Eredivisie. Ook PSV-captain Gwyneth Hendriks denkt dat er nog genoeg stappen gezet kunnen worden in de Nederlandse competitie.

"Ik denk dat we met de gehele competitie ergens naartoe moeten. Bij PSV is het supergoed geregeld qua faciliteiten. Ik denk dat we daar moeten beginnen: hoe is het qua faciliteiten bij elke club? We vallen nu onder betaald voetbal, is dat dan ook echt hoe het bij elke club geregeld is? Daar moeten we heel kritisch naar kijken", vindt de verdedigster.

Ook op financieel gebied kunnen er stappen gezet worden. "De standaard mag omhoog. Dat gaat uiteindelijk ook het niveau omhoog brengen. Daar hebben ook clubs als Ajax en PSV, die het wel goed geregeld hebben, ook baat bij. Uiteindelijk wil je een steeds sterkere competitie creëren. Dat begint wel bij het financiële stukje en de faciliteiten bij de clubs", denkt Hendriks.

Ze vervolgt: "Iedereen staat met passie op het veld, dus uiteindelijk doe je het ook omdat je het zo leuk vindt. Maar uiteindelijk staan wij elke dag te knokken. Daar mag af en toe wel iets meer waardering voor zijn, voor het werk wat je levert", vindt de aanvoerster van PSV. "Bij PSV is het supergoed geregeld, daar heb ik niks over te zeggen, maar kijkend naar het geheel: de gehele competitie moet omhoog", oordeelt ze.

Lees meer:
0 reacties