Hendriks eerlijk: "Zou liegen als ik zeg dat het me niks doet"

Gwyneth Hendriks in actie namens PSV
Gwyneth Hendriks in actie namens PSV Foto: © Orange Pictures

Gwyneth Hendriks neemt zaterdag met PSV in de halve finale van de TOTO KNVB Beker op tegen haar oude ploeg, ADO Den Haag. Het zorgt voor gemengde gevoelens bij de 22-jarige verdedigster.

Ze heeft er heel veel zin in, zo vertelt ze op de website van de Eindhovenaren. "Ik zou liegen als ik zeg dat het me niks doet. Het is de eerste keer dat ik daar speel sinds ik ben vertrokken. Ik draag ADO Den Haag en de mensen erachter nog altijd een warm hart toe en ken natuurlijk nog een aantal speelsters", zegt Hendriks.

Eén van de speelsters bij ADO Den Haag is de vriendin van de PSV-captain, Pleun Raaijmakers. "Het voordeel is dat één van ons hoe dan ook in de finale staat. Alleen geeft het natuurlijk wel een dubbel gevoel als je elkaar uit moet schakelen. Ik ben blij dat we elkaar niet in de finale zullen treffen. Dat was extra pijnlijk geweest. In het veld zullen we elkaar niet veel tegenkomen omdat we beiden in de defensie spelen", weet Hendriks.

Ze krijgt het dus van twee kanten mee. "Twee jaar geleden, toen ik nog bij ADO speelde, verloren we in de finale van PSV. Ook vorig jaar betekende het duel met PSV het eindstation in het bekeravontuur. Zij zijn gebrand op een revanche. Tegelijkertijd leeft het ook heel erg bij ons. We willen natuurlijk de finale halen", aldus de verdedigster.

Ook Jong PSV staat in de halve finale. Zij nemen het zondag op tegen FC Twente. Er bestaat dus een kans dat PSV tegen de beloftenploeg speelt in de finale. "Ja dat is heel gek! We zijn trots op ze, want ze hebben het echt verdiend. Als Jong-ploeg twee Eredivisionisten uitschakelen, dat is niet niks. Tegen FC Twente zullen ze het moeilijker krijgen, maar het blijft bekervoetbal. Je weet nooit wat er gebeurt", besluit Hendriks.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
20/04
Ajax V
14:00
AZ W
za
20/04
PEC Zwolle V
14:00
Telstar W
za
20/04
PSV V
16:30
SC Heerenveen V
zo
21/04
ADO Den Haag V
12:15
Feyenoord V
zo
21/04
Excelsior Rotterdam W
12:15
Fortuna Sittard W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 19 35 52
2 Ajax V 19 36 45
3 PSV V 19 22 35
4 Fortuna Sittard W 19 20 31
5 ADO Den Haag V 18 9 26
6 Utrecht W 19 -10 26
7 PEC Zwolle V 19 -3 25
Bekijk de hele stand