Hendriks de held: Excelsior naar halve finale KNVB Bekertoernooi

Katelyn Hendriks bij Excelsior
Katelyn Hendriks bij Excelsior Foto: © BSR Agency

Excelsior is de vierde en laatste halve finalist in het bekertoernooi. De Kralingers wonnen zondagavond met 2-0 van SC Heerenveen, door twee goals van Katelyn Hendriks.

Afgelopen weekend stonden beide ploegen ook al tegenover elkaar, toen in de competitie. In Friesland trok SC Heerenveen aan het langste eind (1-0), maar zondagavond zegevierde Excelsior. In het Van Donge & De Roo Stadion werd er in de eerste helft niet gescoord.

In het tweede bedrijf was het wel direct raak. Op aangeven van Bonny Lammers vond Katelyn Hendriks het doel. Diezelfde Hendriks zorgde twintig minuten voor tijd voor de beslissing: 2-0. Daardoor gaat Excelsior samen met Fortuna Sittard, Ajax en Feyenoord naar de halve finales.

Scoreverloop:
46' 1-0 Katelyn Hendriks
70' 2-0 Katelyn Hendriks

Opstelling Excelsior: Pothof, Van Goch, Helderman, De Ridder, Smit, Groenewegen, Van Spijk, Van Vliet (82' De Raaff), Ellouzi (71' Breewel), Lammers (71' Mol), Kathelyn Hendriks (89' Balfoort)

Opstelling SC Heerenveen: Resink, Bormans, Meijer (84' Smit), Van Vilsteren, Schouwstra (66; Nassette), Teijema, Van Beijeren, Van der Velde (66' Thurkow), Iedema (66' Werther), Ennema, Snippe (84' Biegbudu)

Lees meer:
0 reacties