Helft Nederlanders ziet Wiegman zitten als bondscoach Oranjemannen

Sarina Wiegman juicht na het behalen van de Europese titel
Sarina Wiegman juicht na het behalen van de Europese titel Foto: © Pro Shots

Sarina Wiegman werd afgelopen zondag voor de tweede keer op rij Europees kampioen. Wordt Wiegman straks ook de eerste vrouwelijke coach van het Nederlands mannenelftal?

Uit representatief onderzoek van het Hart van Nederland-panel onder ruim 3.000 mensen blijkt dat ongeveer de helft van de Nederlanders (49 procent) Wiegman wel ziet zitten als de eerste vrouwelijke bondscoach van het Nederlands mannenelftal.

"Dat alleen een man het mannenteam zou kunnen leiden is wel behoorlijk ouderwets", schrijft een respondent. Een ander geeft aan: "Aan haar kunnen heel veel mannelijke ego's in het voetbal een voorbeeld nemen."

Een meerderheid van de Nederlanders die Wiegman als bondscoach van het Nederlands mannenelftal wil zien, is vrouw (53 procent). De mannen zijn iets minder enthousiast: 44% procent staat achter een vrouwelijke coach voor het mannenelftal.

"Sarina doet het goed, maar mannenvoetbal is toch echt even wat anders", schrijft een respondent. Een kwart van de Nederlanders geeft aan geen vertrouwen te hebben in Wiegman als bondscoach van de Oranjemannen. "Sarina moet bij de vrouwen blijven. Denk dat het een brug te ver is", aldus meerdere respondenten.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand