Hélène Hendriks over dramatische blessure: "Die is eraf geslagen"

Hélène Hendriks in Tilburg
Hélène Hendriks in Tilburg Foto: © Pro Shots

Hélène Hendriks krijgt vanaf 10 maart een nieuwe talkshow op SBS 6. De presentatrice gaat op zondagavond 'De Oranjezondag' presenteren. Hendriks heeft een topsportcarrière achter de rug als hockeyster. Of presenteren ook topsport is?

"Ik denk vooral wat Wilfred (Genee, red.), Johan (Derksen, red.) en René (van der Gijp, red.) doen, dat is topsport. Iedere dag een programma maken van een uur. Iedereen denkt: 'een uurtje, beetje kletsen aan tafel'. Maar dat is topsport. Ik heb best wel wat ruimte", vertelt Hendriks aan De Telegraaf.

Zo presenteert ze deze week Europees voetbal en schuift ze aan bij VI. "Dat is heel divers. Topsport? Nou, misschien alleen als je het weken achter elkaar doet. Topsport zou ik het niet willen noemen. Het is maar net hoeveel stress je zelf ervaart bij een uitzending. Dat kan ervoor zorgen dat je het uiteindelijk ervaart als topsport. Of ik stress ervaar bij een uitzending? Niet zo vaak, eerlijk gezegd", zegt Hendriks.

Jarenlang hockeyde de Brabantse presentatrice, maar haar topsportcarrière kwam ten einde na een vervelende blessure. "Die pink... Die is eraf geslagen", klinkt het, terwijl ze haar pink toont. "Die probeer ik altijd heel naturel te verbergen", lacht Hendriks.

Lees meer:
0 reacties