Hélène Hendriks (43) verklapt: "Ik heb een mondelinge afspraak"

Hélène Hendriks
Hélène Hendriks Foto: © Orange Pictures

Hélène Hendriks is deze zomer de televisiekoningin met de succesvolle talkshow De Oranjezomer. De 43-jarige presentatrice, die ook vaak verslag doet bij de OranjeLeeuwinnen, wordt door SBS beloond met een nieuw contract.

"Ik heb nog niet getekend omdat ik nog even de kleine lettertjes wil laten controleren maar ik heb de mondelinge afspraak dat ik sowieso nog een jaar doorga", vertelt Hendriks in gesprek met De Telegraaf. "Talpa heeft nog een jaar de voetbalrechten."

"Daarnaast heb ik afgesproken dat we er nog een tweede en derde jaar aan vastplakken maar dat staat nog helemaal open. Wat ik daarin ga doen, weet ik nog niet", aldus Hendriks, die op meerdere paarden wedt. "Ik krijg in ieder geval wel de kans om ook met Ziggo te kijken wat ik daar kan doen. Als dat allemaal zou uitkomen zou dat heel lekker zijn."

Hendriks kende naar eigen zeggen een valse start bij de eerste uitzending van De Oranjezomer. "Dat ging gewoon echt niet goed. Maar daarna is het beter gaan lopen doordat we vasthielden aan ons eerste plan: de kijker met een luchtig gevoel naar bed sturen. Dat we daarmee hoge kijkcijfers behaalden is fijn maar we moeten niet overdrijven. We hadden geen concurrentie van andere talkshows, het was slecht weer en er was best groot nieuws."

Inmiddels lijkt het Hendriks makkelijk af te gaan om de uitzending goed te volbrengen. "Het is geen trucje wat ik doe. Ik bereid me goed voor en daarom voel ik me heel ontspannen. Dan weet je dat je het moet laten gebeuren als er een keer wat misgaat. Ik heb bijvoorbeeld wel een paar keer gehad dat mijn grap doodsloeg", zegt Hendriks, die niet vaker op tv te zien zal zijn. "Voorlopig ga ik de mannen van Vandaag Inside vervangen als ze rust nodig hebben en ik schuif op vrijdag graag bij hen aan. Een eigen talkshow is niet per se mijn ambitie."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
20/04
Ajax V
14:00
AZ W
za
20/04
PEC Zwolle V
14:00
Telstar W
za
20/04
PSV V
16:30
SC Heerenveen V
zo
21/04
ADO Den Haag V
12:15
Feyenoord V
zo
21/04
Excelsior Rotterdam W
12:15
Fortuna Sittard W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 19 35 52
2 Ajax V 19 36 45
3 PSV V 19 22 35
4 Fortuna Sittard W 19 20 31
5 ADO Den Haag V 19 8 26
6 Utrecht W 19 -10 26
7 PEC Zwolle V 19 -3 25
Bekijk de hele stand