Helbling ziet lastige eerste helft: "Of ik boos ben geworden?"

FC Utrecht won vrijdagavond met 2-0 van Excelsior. De goals, gemaakt door Lotje de Keijzer en Eshly Bakker, werden pas in de laatste minuten gescoord. Het zorgde voor opluchting bij coach Linda Helbling.

"Zeker opgelucht. Ik denk dat we na twee nederlagen naar een overwinning snakten. Ook al is het twee nederlagen tegen topploegen geweest. Vandaag (vrijdag, red.) is het Excelsior. Gezien de ranglijst wordt het toch wat meer verwacht", geeft Helbling aan voor de camera's van DUIC. "Ik denk dat we na een moeizame eerste helft gewoon een hele goede tweede helft hebben gespeeld."

De eerste helft viel tegen, zo erkent de coach. "Het is moeilijk, tegen een ploeg die constant inzakt. Dan moet je het spel blijven maken, je moet zelf het tempo voeren. Daar kwamen we in de eerste helft te weinig aan toe. We leden slordig balverlies, waardoor Excelsior gewoon nog de betere kansen kreeg. Dat was qua voetbalniveau niet nodig. In de rust hebben we het daarover gehad. In de tweede helft kwam er een hele andere ploeg tevoorschijn", zag Helbling.

Ze gaf haar ploeg wel een donderspeech in de rust. "Een combinatie tussen een wake-upcall en een donderspeech. Uiteindelijk moet er scherpte zijn. We moeten er zelf in geloven. Dat stukje ontbrak. De loopacties, we kwamen veel in de bal, de achterhoede die wat opschuift omdat de ruimtes er ook liggen. Vervolgens ligt daar ook gelijk het gevaar. Als je dan de bal verliest en zij schieten 'm erover heen, dan zijn zij in hun kracht. Daar moeten we uit blijven", aldus de coach.

"Of ik in de rust boos ben geworden? Boos is niet iets wat bij mij hoort, maar we hebben wel even duidelijk aangegeven dat het anders moest. Daar was iedereen het ook mee eens", geeft Helbling aan. Over de tweede helft was ze wel tevreden: "Uiteindelijk blijft het lastig, je moet het geduld houden, je moet niet te gretig zijn. In de tweede helft hebben we dat hartstikke goed gedaan. We hebben nagenoeg niks weggegeven en zelf genoeg gecreëerd om die goal te maken. Dan is het wel heel lekker dat die verlossende 2-0 valt. Dan staat er volgens mij een hele terechte uitslag."

Feyenoord wint voor 50 (!) keer je inzet!

Feyenoord speelt zondagmiddag de uitwedstrijd tegen Almere City FC. Unibet heeft een mooie boost bij een overwinning van Feyenoord in Almere. Als nieuwe speler bij Unibet krijg jij 50 (!) keer je inzet bij een zege van Feyenoord! Schrijf je hier in claim de UniBoost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
2/03
PSV V
14:00
Fortuna Sittard W
za
2/03
Feyenoord V
16:30
Excelsior Rotterdam W
za
2/03
PEC Zwolle V
16:30
ADO Den Haag V
zo
3/03
FC Twente V
12:15
Ajax V
zo
3/03
AZ W
14:30
Utrecht W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 15 35 45
2 Ajax V 15 31 36
3 PSV V 15 21 30
4 Fortuna Sittard W 15 16 27
5 ADO Den Haag V 15 6 22
6 PEC Zwolle V 15 0 21
7 Utrecht W 15 -11 21
Bekijk de hele stand