Helbling: "Wist van tevoren dat we een goede ploeg zouden hebben"

Linda Helbling
Linda Helbling Foto: © Pro Shots

FC Utrecht keerde dit seizoen terug in de Azerion Vrouwen Eredivisie. De Domstedelingen maken sindsdien een goede indruk. Momenteel bezet de ploeg de tweede plaats in de competitie.

De goede prestaties zorgen er nog niet voor dat FC Utrecht de doelstelling gaat aanpassen. "Ik vind dat we nog steeds realistisch moeten zijn. Een ploeg zoals PSV staat nu onder ons, maar is gewoon een hele goede ploeg. Dat hebben we zelf ervaren. Het zit 'm misschien ook een stukje in het programma, maar ook in realiteit. Wij blijven ons vasthouden aan de top zes. Tot nu toe gaat het goed", geeft coach Linda Helbling aan bij ESPN.

Het gevoel is goed bij FC Utrecht, zo merkt zij ook. "In de week zitten we meer op de tactische plannen. Dan gaat het ook wel op een andere manier. Uiteindelijk moeten we met een goed gevoel naar de wedstrijd gaan. Dat doe je vanaf die modus. Je moet het ook met een lach kunnen", vertelt Helbling. De coach vervolgt: "Als het nodig is om te corrigeren, dan zullen we dat zeker niet nalaten. Of ik vaak moet corrigeren? Nee, het valt eigenlijk hartstikke mee", lacht ze.

"We hebben een goede groep, ze willen graag. Ze zijn heel leergierig, denken goed mee, pakken verantwoordelijkheid", is Helbling enthousiast. "Een fijne groep om mee te werken, dus nee, ik hoef niet heel vaak heel gek te doen. Of ik verrast ben door de kwaliteit van de groep? Nou, ik wist vooraf met wat voor selectie we bezig waren, dus in dat opzicht ben ik niet verrast. Ik wist van tevoren dat we een goede ploeg zouden hebben. Maar dat het dan op deze manier samen valt, dat is iets moois en iets unieks. We kunnen nog zoveel stappen zetten, maar we hebben nu al een mooie basis staan", besluit de coach.

Feyenoord wint voor 50 (!) keer je inzet!

Feyenoord speelt zondagmiddag de uitwedstrijd tegen Almere City FC. Unibet heeft een mooie boost bij een overwinning van Feyenoord in Almere. Als nieuwe speler bij Unibet krijg jij 50 (!) keer je inzet bij een zege van Feyenoord! Schrijf je hier in claim de UniBoost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
2/03
PSV V
14:00
Fortuna Sittard W
za
2/03
Feyenoord V
16:30
Excelsior Rotterdam W
za
2/03
PEC Zwolle V
16:30
ADO Den Haag V
zo
3/03
FC Twente V
12:15
Ajax V
zo
3/03
AZ W
14:30
Utrecht W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 15 35 45
2 Ajax V 15 31 36
3 PSV V 15 21 30
4 Fortuna Sittard W 15 16 27
5 ADO Den Haag V 15 6 22
6 PEC Zwolle V 15 0 21
7 Utrecht W 15 -11 21
Bekijk de hele stand