Helbling wijst naar Nederlandse top: "Kunnen daar naartoe werken"

Linda Helbling
Linda Helbling Foto: © BSR Agency

FC Utrecht keerde afgelopen seizoen terug in de Azerion Vrouwen Eredivisie. Met een zevende plek was Linda Helbling tevreden. De coach is niet geschrokken van het niveauverschil tussen FC Twente, Ajax en PSV ten opzichte van de overige clubs.

"Dat zou heel gek zijn met het verschillende budget en de jaren dat PSV en Ajax al bezig zijn", geeft Helbling aan in gesprek met DUIC. "De eerste seizoenshelft vond ik het verschil wel groter dan in de tweede seizoenshelft. Toen hadden we thuis tegen Ajax en PSV (0-2 verlies in beide duels, red.) zeker kansen op 1-1", is haar oordeel.

Ze gaat verder: "En we speelden met 2-2 gelijk tegen FC Twente, waardoor die ploeg tegen ons niet kampioen werd. Al voelde een 2-1 voorsprong een minuut voor tijd weggeven wel als een verlies. Uit bij Fortuna Sittard spelen we ook 2-2, maar wordt een doelpunt in mijn ogen onterecht afgekeurd. Als je ziet hoe wij ons in de tweede seizoenshelft tegen die ploegen hebben neergezet, dan denk ik wel dat wij daar naartoe kunnen werken", klinkt Helbling ambitieus.

Lees meer:
0 reacties