Helbling treurt na nipte nederlaag: "Moeten doortastender worden"

FC Utrecht is het nieuwe jaar begonnen met een nipte nederlaag. Tegen ADO Den Haag verloor de ploeg uit de Domstad met 2-1, iets wat voor teleurstelling zorgt bij Linda Helbling.

"Het is niet hoe we 'm wilden starten. Dat is ook duidelijk. We beginnen echt wel scherp aan de wedstrijd. Judith (Roosjen, red.) die begint met een ongelukkige terugspeelbal, waardoor je toch achter de feiten aanloopt. Maar daarna herpakken we ons", analyseert Helbling bij DUIC. "Het overkomt ons wel weer, een relatief snel tegendoelpunt. Aan de andere kant herstellen we 'm ook weer snel, dus op dat moment is er niks aan de hand."

Daarna speelde haar ploeg een 'prima wedstrijd'. "Ik vond het wel slordig van beide kanten, veel balverlies, veel achter de bal aan lopen. Dat kost veel energie. Uiteindelijk denk ik wel dat wij het voetbalspel dat wij graag willen spelen, dat dat wel deels eruit komt. Alleen in de eindfase moeten we doortastender worden", aldus de coach.

Ze zag dat er best wel wat kansen waren voor FC Utrecht. "In de eerste helft ook. In de tweede helft vind ik dat we goed starten. Het zit 'm ook in die terugtrekbal die dan net wel, net niet aankomt. Dan zit het in een stukje finetuning. ADO is een vechtploeg, zij komen veel in duels. Wij blijven het liefst ver uit de duels. Het betekent dat je snel de bal moet verplaatsen. We hebben wel het geduld gehad, alleen niet in de laatste fase. Het balbezit was voor ons, maar uiteindelijk gaat ADO er met de punten vandoor", treurt Helbling.

"Natuurlijk sta ik hier teleurgesteld. Je wil deze wedstrijd winnen. Aan de andere kant staan we nog steeds in het linkerrijtje. Het is wel een feit dat ADO nu op één punt staat. Dat is iets wat we mee moeten nemen. Uiteindelijk is er nog een lange weg te gaan. Ook voor ADO", weet de coach van FC Utrecht.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
21/04
ADO Den Haag V
12:15
Feyenoord V
zo
21/04
Excelsior Rotterdam W
12:15
Fortuna Sittard W
zo
21/04
Utrecht W
12:15
FC Twente V
wo
1/05
Ajax V
18:45
PSV V
wo
1/05
Excelsior Rotterdam W
18:45
ADO Den Haag V
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 19 35 52
2 Ajax V 19 36 45
3 PSV V 20 27 38
4 Fortuna Sittard W 19 20 31
5 PEC Zwolle V 20 -1 28
6 ADO Den Haag V 19 8 26
7 Utrecht W 19 -10 26
Bekijk de hele stand