Helbling reageert op initiatief Hera: "Eerst zien, dan geloven"

FC Utrecht herstelde zich dit weekend van de harde bekeruitschakeling bij Fortuna Sittard. In de competitie werd Excelsior met 1-4 verslagen.

Linda Helbling is blij, maar vooral opgelucht. "Het harde werken is beloond, dat vertaalt zich vandaag in drie punten en een goede wedstrijd", vertelt de hoofdtrainster na afloop bij DUIC. De laatste weken vielen de resultaten erg tegen. "We hebben een aantal moeilijke wedstrijden gespeeld tegen topploegen, waarin we moeilijk tot scoren kwamen. Als je nu vier keer scoort geeft dat een fijn gevoel en is het prettig dat dat beloond wordt."

Zo kruipt FC Utrecht terug naar plek zes. "We willen graag in het linkerrijtje staan. Het is prettig om weer omhoog te kijken", aldus Helbling. "ADO Den Haag ligt in het vizier, dat is dan ook de doelstelling die we met z'n allen stellen."

Ook werd Helbling nog gevraagd naar initiatief Hera, wat een profclub voor alleen vrouwen moet worden. "Eerst zien, dan geloven", reageert ze enigszins sceptisch al juicht ze de ontwikkeling wel toe. "Het is mooi dat het vrouwenvoetbal leeft en dat het duidelijk is dat we stappen willen zetten. Het zou een mooi initiatief kunnen zijn."

Lees meer:
0 reacties