Helbling: "Met het oog op budget soms lastige keuzes moeten maken"

Linda Helbling spreekt de speelsters van FC Utrecht toe
Linda Helbling spreekt de speelsters van FC Utrecht toe Foto: © BSR Agency

FC Utrecht speelde afgelopen seizoen weer in de Azerion Vrouwen Eredivisie. De technische leiding had in totaal een half jaar de tijd om alles voor elkaar te krijgen, nadat er in januari groen licht kwam vanuit de KNVB.

In januari kreeg FC Utrecht het verlossende nieuws van de Nederlandse voetbalbond. "Ik werd als eerste aangesteld, toen hadden we nog een half jaar de tijd om alles voor elkaar te krijgen en dat is inderdaad relatief kort", vertelt coach Linda Helbling aan DUIC. "Maar Koos (van Tamelen, red.) en Marlou (Peeters, red.) hadden al heel veel voorwerk gedaan en een mooie lijst van potentiële speelsters gemaakt."

De trainster gaat verder: "Sommige speelsters die we wilden hebben, hadden hun toezegging al aan andere clubs gedaan. Als je dan ziet wat we uiteindelijk binnen konden halen, denk ik dat we meer dan tevreden kunnen zijn", oordeelt Helbling. "Al was het wel echt fiks aanpoten, we hebben met het oog op ons budget soms lastige keuzes moeten maken. Uiteindelijk denk ik dat het heel goed gelukt is", klinkt het tevreden.

Lees meer:
0 reacties